Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Upriličen peti Susret dramskih školskih družina u Virju

Pod krilaticom “Pljesak, molim, za kazališne amatere” u organizaciji Glumišne družine Virje i partnera u projektu Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara upriličen je peti Susret dramskih školskih družina koji je osmislila dramska pedagoginja Katarina Franjo.

– Program je otvoren prikazivanjem dokumentarnog filma “Sudetinim stazama” koji su u Virju predstavili članovi Male škole novinarstava Osnovne škole Ivanska. Ujedno je filmom uveličano sjećanje na velikog književnika i virovskoga učitelja Đuru Sudetu. Ove godine su na Susretu svoje kratke predstave prikazali: članovi Scenske radionice razredne nastave Osnovne škole Ferdinandovac, članovi Lutkarsko-dramske družine Trnski, Nova Rača, članovi Kulturno-umjetničke udruge Magda i Luisa, Madžarevo, Dramsko-scenske družine Osnovne škole Koprivnički Bregi, Male dramske skupine Glumišne družine Virje i Medijske grupe Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara. Krasnoslove i monologe izvele su učenice iz Dramske družine Ozana, Visoko – poručili su iz Općine Virje.

Dodali su da je rezultate jezičnoga projekta predstavila učiteljica Danijela Sunara-Jozek, a svoje literarne ostvaraje govorile su učenice iz Osnovne škole Ferdinandovac i Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara. Na samom kraju dramsku radionicu održala je slobodna umjetnica Lidija Kraljić.

zatvori