Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Učenice Magdalena Sinković i Ella Schuster nastupile na Državnoj smotri u pripovijedanju djece i mladih

Učenice Osnovne škole Braća Radić Magdalena Sinković i Ella Schuster sudjelovale su na petom izdanju Državne smotre u pripovijedanju djece i mladih.

Smotra je održana u Varaždinu 26. travnja, a ove je godine prosudbeno povjerenstvo u sastavu majstorica pripovjedačica slušalo i komentiralo 95 mladih pripovjedača i pripovjedačica, 49 mentora i mentorica iz čitave Republike Hrvatske. Cilj ovog događaja je širenje ljubavi prema pričama i poticanje pripovijedanja od ranog djetinjstva.

Izniman uspjeh na smotri postigla je učenica 1.c razreda Magdalena Sinković pod mentorstvom svoje učiteljice Vesne Mlinarić. U svojoj kategoriji Magdalena je bila najuspješnija i primila vrijedno priznanje, a pripovijedala je bajku braće Grimm Vuk i sedam kozlića.

– Svojim nastupom oduševila je stručno povjerenstvo te dobila vrlo visoke ocjene i pohvale. Pohvalili su njezinu pravilnu dikciju, izvrsno naglašavanje, prilagođeni tempo i ugodan glas. Povjerenstvo joj je savjetovalo da se i dalje bavi pripovijedanjem, a najsretnija je bila kad su joj rekli da je rođena pripovjedačica – poručili su iz škole.

Predstavnica Osnovne škole Braća Radić bila je i Ella Schuster, učenica 3.b razreda čija je mentorica Marija Petras. Pripovijedala je priču Sova na godišnjem odmoru.

– Ella je svojim glasom, mimikama i gestama uvela slušatelje u priču u kojoj je učiteljica bila sova, a učenici šumske životinje – zaključuju iz škole.

zatvori