Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

U prva tri mjeseca 50 prometnih nesreća zbog brzine, naša policija spremna za akciju

Tijekom prva tri mjeseca ove godine na podravsko-prigorskim cestama zabilježeno je 50 prometnih nesreća kojima je uzrok bila brzina – nepropisna i neprilagođena.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da je riječ o 21,7 posto od ukupnog broja nesreća  pri čemu ih je 13 bilo s ozlijeđenim osobama i 37 s materijalnom štetom. U ovim nesrećama stradale su 24 osobe od čega je šest osoba teško ozlijeđeno, a 18 lakše.

– S obzirom na to da se najveći broj prometnih nesreća dogodi zbog nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja, odnosno svaka treća prometna nesreća dogodi se zbog brzine, a u istima strada veći broj sudionika, radi poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, od 17. do 23. travnja na našem području provodit će se pojačani nadzor brzine kretanja vozila – objašnjavaju u policiji.

Kažu da će se tako provesti preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja u utorak 18. travnja i 24-satni nadzor brzine kretanja u petak 21. travnja.

– Pojačano ćemo nadzirati brzinu kretanja vozila u naseljenim mjestima, ali i na otvorenim dionicama cesta. Tijekom nadzora policijski službenici sankcionirati će i sva druga gruba kršenja prometnih propisa – zaključuju.

zatvori