Nedjelja, 28. travnja 2024.

U Noći knjige učenici iz Koprivničkog Ivanca uz pomoć umjetne inteligencije riješili ‘escape room’

Ovogodišnja tema Noći knjige – umjetna inteligencija, u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec realizirana je kroz, među mladima i djecom vrlo popularan oblik učenja, takozvanu sobu bijega ili escape room.

– U Matičnoj školi u Kunovcu u ponedjeljak se okupilo 15-ak učenika predmetne nastave i podijeljeni su u grupe, a uz pomoć sredstava umjetne inteligencije timski su rješavali zadane im zagonetke i mozgalice, ne bi li u konačnici došli do konačnog rješenja “umjetna inteligencija” u školskoj knjižnici. Igra je bila vrlo dinamična, učenici su koristili mobitele, micro bitove i računala te rješavali zadatke iz informatike, matematike, hrvatskog, engleskog i njemačkog jezika – poručuju iz škole.

Dodaju da je po završetku igre prigodno kratko predavanje održao školski knjižničar kako bi učenicima približio spomenutu temu.

– Prije odlaska kućama učenici su se zasladili kolačićima i čajem, a za svoj su angažman, primili i diplome. Zaključili su da im je večer bila poučna, zabavna i da bi istu metodu voljeli ponoviti još koji put – zaključuju u školi.

Izvor: Osnovna škola Koprivnički Ivanec
zatvori