Petak, 10. svibnja 2024.

Tratinčice prikupile 735 kilograma namirnica i higijenskih proizvoda za Socijalnu samoposlugu

Mališani iz Dječjeg vrtića Tratinčica uz pomoć svojih roditelja, baka i djedova te odgojiteljica prikupili su 735 kilograma namirnica i higijenskih proizvoda za Socijalnu samoposlugu.

Ovu veliku donaciju preuzeli su djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i dodali da su akciju prikupljanja donacija pokrenule odgojiteljice u povodu Svjetskog dana činjenja dobrih djela koji se obilježava 16. travnja s namjerom senzibiliziranja zajednice te kako bi djecu od malih nogu naučila pomagati onima kojima je pomoć potrebna.

– Polaznici svih odgojnih skupina cijeli tjedan pričali su o humanosti i solidarnosti uz veliku pomoć slikovnice “Drvo dobrih djela” koju su dobili od Hrvatskog Crvenog križa u sklopu projekta “Učenje humanosti od malih nogu – Kutić humanosti”. Cilj slikovnice je djecu predškolske i rane školske dobi potaknuti na prepoznavanje potreba i poticanje na djelovanje unutar lokalne zajednice, razvoj empatije, solidarnosti, humanosti i prihvaćanje različitosti te destigmatizacija siromaštva i stvaranje boljeg, osjetljivijeg i humanijeg društva općenito – objašnjavaju u društvu.

Napominju da će, s obzirom na to da su Tratinčice prikupile mnogo prehrambenih i higijenskih proizvoda, ovaj tjedan u Socijalnoj samoposluzi humanitarne pakete dobiti mnogo više korisnika nego inače.

Izvor: GD CK Koprivnica
Izvor: GD CK Koprivnica
Izvor: GD CK Koprivnica
Izvor: GD CK Koprivnica
zatvori