Nedjelja, 28. travnja 2024.

Svim stanovnicima od srca čestitamo 30. obljetnicu Koprivničko-križevačke županije!

Koprivničko-križevačka županija 13. travnja slavi 30. godišnjicu osnivanja, a tu veliku obljetnicu dočekujemo s ponosom i puni optimizma jer smo Podravinu i Prigorje zajedničkim snagama učinili poželjnim prostorom za život.

Županija je u 30 godina ostvarila najznačajniji gospodarski i društveni razvoj, a upravo u ovim trenucima svjedočimo najvećem investicijskom zamahu u povijesti na ovom prostoru vrijednom više od 700 milijuna eura. Ravnomjernim razvojem svih krajeva županije i kontinuitetom ulaganja kroz brojne kapitalne projekte kreiramo novu vrijednost u područjima zdravstvenog i obrazovnog sustava, prometne i komunalne infrastrukture, gospodarstva i turizma čime će se standard života stanovnika podići na još višu razinu.

Tradicionalne vrijednosti, prirodne ljepote i kulturne znamenitosti ponos su Podravine i Prigorja, no u središtu ovog pitomog kraja oduvijek su bili marljivi ljudi velikog srca. Upravo zbog njih razvijamo, moderniziramo i stvaramo novu županiju otvorenu prema svima i koja u bogatstvu različitosti nudi jednake mogućnosti, kako bi djeca i mladi ovdje stvarali budućnost, a oni stariji dostojanstvene životne uvjete. Brižno čuvamo tradiciju i bogato kulturno nasljeđe koje su nam ostavili naši stari, no isto tako stvaramo nove vrijednosti i gradimo bolju budućnost za mlade generacije koje tek dolaze.

Vjerujem da ćemo u tome zajedno uspjeti te vam u tom duhu želim od srca čestitati 30. rođendan naše županije!

Župan Darko Koren te članice i članovi Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije

zatvori