Petak, 26. travnja 2024.

STANJE NA BIROU U ožujku pad broja nezaposlenih osoba, najveća potreba za vrtlarima

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci krajem ožujka na području Koprivničko-križevačke županije evidentirane su 1.792 nezaposlene osobe.

U odnosu na veljaču to su 53 nezaposlene osobe ili 2,9 posto manje, dok je u odnosu na ožujak prethodne godine evidentirano 79 nezaposlenih osoba ili 4,2 posto manje. U odnosu na prethodni mjesec u ispostavama Koprivnica i Križevci zabilježen je pad broja nezaposlenih i to u Koprivnici za 5,3 posto te u Križevcima za 2,3 posto, dok je u Đurđevcu evidentiran rast, i to za 1,9 posto.

Kada je riječ o izlascima iz evidencije nezaposlenih, ukupno je tijekom ožujka izašlo 326 osoba, što je za 17,7 posto manje nego u veljači te za 3,3 posto manje nego u ožujku prethodne godine. Od toga je zaposleno 238 osoba, odnosno 73 posto.

S druge strane, novoprijavljenih osoba je tijekom ožujka bilo 273, što je za 23 posto više nego u veljači te za 3,9 posto manje nego u ožujku prethodne godine. Pritom, izravno iz radnog odnosa dolazi 186 osoba ili 68,1 posto.

Spomenimo da Područni ured Križevci tijekom izvještajnog mjeseca evidentira 512 potreba za radnicima od strane poslodavaca, što je za 15,8 posto više nego u veljači te za 10,3 posto manje nego u ožujku prethodne godine. Promatrano prema djelatnostima, najviše je potreba iskazano u prerađivačkoj industriji, obrazovanju i građevinarstvu, a najtraženija zanimanja su vrtlarski radnik, odnosno radnica, radnik, odnosno radnica na proizvodnoj liniji, odgojitelj, odnosno odgojiteljica predškolske djece i prodavač, odnosno prodavačica.

zatvori