Subota, 27. travnja 2024.

SJEDNICA SAVJETA ZA UMIROVLJENIKE Povodom Međunarodnog dana obitelji u Đurđevcu će se održati edukacijsko-rekreacijski susret

Povodom Međunarodnog dana obitelji na Đurđevačkim pijescima održat će se edukacijsko-rekreacijski susret.

Rečeno je to na sjednici Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije, izvijestili su iz Službe ureda župana. Planirano je pritom da se susret održi 16. svibnja.

Kada je riječ o ostalim temama sjednice, ravnatelj Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek Mato Devčić prisutne je upoznao s razvojem skrbi na području županije uz informacije o projektu izgradnje Regionalnog centra za palijativnu skrb i liječenje boli.

– Kapacitet centra bio bi oko 30 kreveta koji bi bili obuhvaćeni mrežom javne zdravstvene službe, a sastojao bi se od tri osnovne ambulante te polikliničkog konzilija sastavljenog od bolničkih specijalista – istaknuli su u Službi ureda župana.

Koordinatorica za palijativnu skrb u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije Marina Međimorec navela je pak kako mobilni palijativni tim čini pet osoba, a pokriva područje sva tri županijska grada.

– Njegova uloga je da pruža specijalističku palijativnu skrb bolesnicima i njihovim obiteljima, a rad se organizira u suradnji s ostalim zdravstvenim ustanovama, najviše s obiteljskim liječnicima. Od početka rada u kolovozu prošle godine u registru je evidentiran 91 korisnik, a tim je obavio 249 savjetovanja te 65 posjeta – poručili su.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek govorila je o sufinanciranju smještaja u privatnim domovima za starije i nemoćne osobe gdje je povišen cenzus za ostvarivanje sufinanciranja te je iznos svih pomoći povećan za 13,2 eura. Trenutno se smještaj sufinancira za 347 osoba što je povećanje u odnosu na prošlu godinu.

zatvori