Subota, 27. travnja 2024.

Raspisan je javni poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja Općine Đelekovec za 2023. godinu

Raspisan je javni poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja Općine Đelekovec za 2023. godinu.

– Javna priznanja mogu se dodjeljivati stanovnicima Općine Đelekovec i drugim osobama, njihovim udrugama, ustanovama, trgovačkim društvima i drugim pravnim osobama za uspjehe u radu kojima pridonose razvitku i ugledu Općine, kao i za poticanje aktivnosti koje su u tome usmjerene. Javna priznanja Općine su proglašenje za počasnog građanina Općine Đelekovec, priznanje Općine Đelekovec i zahvalnica Općine Đelekovec – napominju u Općini.

Kriteriji za dodjelu za pojedince su da se radi o istaknutim pojedincima koji su svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom dali trajan doprinos i izuzetne rezultate trajne vrijednosti na unapređenju stanja i razvitka pojedinih područja odnosno izuzetan doprinos međunarodnoj promidžbi ovog područja, te da se radi o pojedincima koji u svojoj radnoj i životnoj sredini uživaju ugled uzorna djelatnika i stručnjaka, te čestitog i vrijednog čovjeka i građanina.

Kriteriji za dodjelu za pravne osobe su da su ostvarile izuzetne poslovne i druge rezultate trajne vrijednosti u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Općine, kao i doprinos međunarodnoj promidžbi i ugledu Općine i Republike Hrvatske.

Spomenimo da je rok za podnošenje prijava 15 dana od objave poziva, a detaljan tekst javnog poziva donosimo u nastavku.


Na temelju članka 12. Odluke o javnim priznanjima Općine Đelekovec (”Službeni glasnik Koprivničko-križevačke županije” broj 26/20) Odbor za dodjelu javnih priznanja Općine Đelekovec za 2023. godinu objavljuje

J A V N I   P O Z I V

 za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja

Općine Đelekovec

za 2023. godinu

 

  1. Javna priznanja mogu se dodjeljivati stanovnicima Općine Đelekovec (u daljnjem tekstu: Općina) i drugim osobama, njihovim udrugama, ustanovama, trgovačkim društvima i drugim pravnim osobama za uspjehe u radu kojima pridonose razvitku i ugledu Općine, kao i za poticanje aktivnosti koje su u tome usmjerene.

Javna priznanja Općine su:

  1. Proglašenje za počasnog građanina Općine Đelekovec,
  2. Priznanje Općine Đelekovec,
  3. Zahvalnica Općine Đelekovec.

 

  1. Kriteriji za dodjelu su:
  2. a) za pojedince:

– da se radi o istaknutim pojedincima koji su svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom dali trajan doprinos i izuzetne rezultate trajne vrijednosti na unapređenju stanja i razvitka pojedinih područja odnosno izuzetan doprinos međunarodnoj promidžbi ovog područja, te

– da se radi o pojedincima koji u svojoj radnoj i životnoj sredini uživaju ugled uzorna djelatnika i stručnjaka, te čestitog i vrijednog čovjeka i građanina.

  1. b) za pravne osobe:

– da su ostvarile izuzetne poslovne i druge rezultate trajne vrijednosti u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Općine, kao i doprinos međunarodnoj promidžbi i ugledu Općine i Republike Hrvatske.

  1. Ovlaštenim predlagateljima smatraju se članovi Općinskog vijeća, općinski načelnik, radna tijela Općinskog vijeća, trgovačka društva i ustanove, građani i udruge građana, političke stranke, vjerske zajednice i druge pravne osobe.
  2. Prijedlog za dodjelu javnog priznanja Općine mora biti pisano obrazložen i sadržavati sljedeće:
  3. a) za pojedince: 

– životopis kandidata,

– tijek njegova rada i ostvarenih rezultata,

– temeljito obrazloženje i razlog predlaganja,

b) za pravne osobe:

– osnovne podatke o ustroju i djelatnosti,

– dokaze o ostvarenim rezultatima rada,

– temeljito obrazloženje razloga predlaganja.

  1. Prijedlozi se dostavljaju na adresu:

Općina Đelekovec, Mihovila Pavleka Miškine 1, 48316 Đelekovec ili putem adrese e-pošte: [email protected]  sa naznakom: ”Prijedlog za javna priznanja Općine Đelekovec za 2023. godinu”

Rok za podnošenje prijedloga je 15 dana od dana objave ovog poziva. 

  1. Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Đelekovec, telefon 048/834-020 i na službenim mrežnim stranicama Općine Đelekovec(www.delekovec.hr).
zatvori