Nedjelja, 5. svibnja 2024.

RADNI SASTANAK Ove godine počinje nadogradnja zgrade suda u Đurđevcu

Ove godine počinje nadogradnja zgrade suda u Đurđevcu.

Rečeno je to na prošlotjednom sastanku kojem su prisustvovali gradonačelnik Hrvoje Janči, državni tajnik Ministarstva pravosuđa i uprave Juro Martinović, predsjednica Općinskog suda Koprivnica Marija Grgešić, ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić te pročelnica Područnog ureda za katastar Koprivnica Jelena Unger.

Iz đurđevačke Gradske uprave poručili su da je radni sastanak održan o temi zajedničke suradnje oko realizacije projekta dogradnje zgrade suda, a sve zbog potrebe za proširenjem prostora i zapošljavanja dodatnih djelatnika.

Uvodno je Grgešić iznijela podatke o broju zaprimljenih i riješenih predmeta u ispostavi suda u Đurđevcu koji potvrđuju opravdanost povratka suda u Đurđevac.

Šustić je pak istaknuo kako se aktivno i efikasno radi te je pri završetku i treća katastarska izmjera s obnovom zemljišne knjige na području Đurđevca te je dodao kako će i Državna geodetska uprava sudjelovati u troškovima izgradnje.

– Nastavak dobre suradnje Općinskog suda, Državne geodetske uprave i Grada Đurđevca potvrđuje i projekt nadogradnje suda koji je Grad dao izraditi. Projektom se predviđa dogradnja zgrade s dodatnom etažom koja se planira izvesti do kraja godine sukladno planovima Ministarstva pravosuđa i uprave i to kako bi se osigurali dostatni prostori za rad suda, gruntovnice i katastra koji zajednički koriste zgradu. Povratkom u Đurđevac sud i gruntovnica postali su dostupniji, smanjeni su putni troškovi za zaposlenike, ali i troškovi vezani za dolaske stranaka u sud, a što se najbolje očituje u broju riješenih predmeta – objašnjavaju u Gradskoj upravi.

Martinović je naglasio da ministarstvo podržava ovaj projekt te je predložio da se što prije zaključi zajednički sporazum kako bi se u najkraćem roku počelo s provedbom projekta. Provedba je u interesu više od 30.000 građana s područja grada i okolnih općina koji gravitiraju ovim službama, a kako bi im se omogućila najbolja i najbrža usluga.

Gradonačelnik Janči zahvalio je državnom tajniku na dolasku i pomoći Ministarstva pravosuđa i uprave koje je u svom proračunu za ovu godinu osiguralo potrebna sredstva za provedbu ovog projekta, predsjednici suda na kvalitetnom i ažurnom rješavanju predmeta te ravnatelju Državne geodetske uprave na suradnji i financijskoj podršci projekta.

zatvori