Petak, 3. svibnja 2024.

Pranjić uoči derbija: U ovoj situaciji Lokomotiva je pred osvajanjem naslova, no ne gubimo nadu dok sve nije i matematički riješeno

Rukometnom klubu Podravka Vegeta u nedjelju u sklopu 22. kola 1. HRL za žene stiže Lokomotiva, utakmica je na rasporedu u 17 sati.

U klubu podsjećaju da je u prosincu Podravka Vegeta odigrala svoju gostujuću utakmicu u Zagrebu te unatoč tome što je čak dva puta u utakmici imala prednost od pet pogodaka na kraju je poražena s dva razlike.

– Ovaj uzvrat, s obzirom na to da je u međuvremenu Podravka Vegeta izgubila od Dugog Sela na domaćem terenu, zasad ne može utjecati na plasman gdje u ovom trenutku Lokomotiva drži prvo mjesto s četiri boda više od Podravke no do kraja još ima nekoliko kola pa su moguća i neka iznenađenja. Bez obzira na to, uvijek je cilj ekipe pružiti maksimum na terenu i dati sve od sebe u svakoj utakmici, a tako će biti i u nedjelju – objašnjavaju u klubu.

Na današnjoj konferenciji za medije trener Antonio Pranjić istaknuo je da ih u nedjelju očekuje derbi hrvatskog ženskog rukometa.

– Dolazi ekipa koju odlično poznajemo i nema tu nekih tajni. Mi znamo sve o njima, oni o nama. Pripremamo se za njih već duže vrijeme, a nakon reprezentacije i intenzivnije. Odlična je atmosfera u ekipi, cure odlično rade na treninzima i siguran sam da će to u nedjelju izgledati odlično i na terenu te da ćemo pokazati najbolje od nas kao što se to i očekuje kad se igra pred domaćom publikom. Sve su igračice spremne osim Tine Barišić koja već duže vrijeme ima problem s vratom i pitanje je hoće li uspjeti biti spremna do nedjelje – rekao je Pranjić.

Na pitanje postoji li pritisak uoči derbija Pranjić je kazao da ga ne osjeća.

– Mislim da na domaćem terenu klub kao što je Podravka mora pružiti najbolje od sebe. Kao što sam rekao i prije uvijek mora ići na pobjedu. Iz treninga u trening i utakmice u utakmicu vidi se napredak i nadam se da ćemo to pokazati i u ovu nedjelju protiv Lokomotive, u najvažnijoj utakmici za nas – objasnio je Pranjić.

Dodao je da su nakon poraza u Zagrebu i od Dugog Sela došli do utakmice koja se igra u Koprivnici protiv Lokomotive i koja se obično igrala za prvaka odnosno za naslov.

– Sada je u ovoj situaciji Lokomotiva pred osvajanjem no ne gubimo nadu dok sve nije i matematički riješeno. Znamo što želimo od ove utakmice i nama je itekako važna jer igramo na domaćem terenu i pred domaćom publikom i želimo ih razveseliti našom igrom i zalaganjem na terenu. Ostaje još par kola do kraja i uz kvalitetu i igru Lokomotive teško je očekivati da mogu negdje kiksati. Razlika između one utakmice i ove sad je vremenski period u kojem su igračice Lokomotive dobile iskustvo igranja jakih utakmica Lige prvakinja. Sigurno je to nešto gdje su mogli dobiti na iskustvu i gdje su unatoč porazima dobili iskustvo koje im pomaže u razvoju i napretku. Ne smijemo zaboraviti i da smo i mi igrali Europsku ligu. I naše su cure zrelije i iskusnije i stvarno mislim da smo spremni da to pokažemo u nedjeljnom srazu – pojasnio je Pranjić i napomenuo da je svaki dvoboj Podravke i Lokomotive u zadnje vrijeme bio “rat na terenu”.

Ističe kako je to borba zadnjih trenutaka utakmice i to se može očekivati i u nedjelju.

Sara Šenvald je naglasila kako pripreme za nedjeljni derbi teku jako dobro.
– Posebna motivacija za derbi nije potrebna jer je derbi dovoljan motiv. Znamo da smo odigrale utakmicu u Zagrebu u kojoj smo izgubile dva razlike i pred svojom publikom želimo prezentirati bolje svoju igru i ostvariti bolji rezultat te se nadamo pobjedi – kazala je Šenvald.

Nekoliko je riječi o nedjeljnom derbiju rekla i kapetanica Larissa Kalaus.

– Koliko se god sastav Lokomotive mijenjao unazad nekoliko godina, trener i izbornik Nenad Šoštarić uvijek je iz ekipe izvukao maksimum, a to očekujemo i u nedjelju. Utakmicu smo u Zagrebu izgubile iako smo veći dio utakmice bile bolja ekipa, a sigurno da će domaća publika biti još jedan dodatan motiv da se pokažemo u jednom boljem izdanju te na kraju krajeva vratimo bodove koje smo izgubili u Zagrebu – napomenula je.

Spomenimo na kraju da je ulaz u dvoranu besplatan.

zatvori