Srijeda, 8. svibnja 2024.

[POKLANJAMO] Ludens teatar ugošćuje Sunčicu Bandić i Endija Schrottera, znamo tko ide na plesnu predstavu ‘Kad ruke šute’

Ludens teatar ugošćuje Sunčicu Bandić i Endija Schrottera s plesnom predstavom “Kad ruke šute” prema tekstu Sare Peranić.

Portal Drava.info daruje ulaznice, a po dvije ulaznice dobile su Daniela Ranogajec, Sonja Sekulić i Renata Car. Upute o preuzimanju ulaznica poslali smo vam u inbox.

Za ljubitelje kazališta, glume, baleta i plesa predstava igra 16. travnja u Domu mladih Koprivnica u 20 sati.

“Kad ruke šute” plesna je predstava čija je dramaturško-koreografska koncepcija nastala na temelju stručno-istraživačkog teksta o partnerskim odnosima socijalne pedagoginje Sare Peranić. Plesačica i plesač, Sunčica Bandić i Endi Schroter, služeći se pokretom, u koreografiji Ilone Cvitić Kanceljak i uz autorsku glazbu Silvije Grilec, prikazuju 4 razine partnerskog odnosa kroz koje svi partneri na putu izgradnje kvalitetnog odnosa na svoj jedinstveni način prolaze: privlačnost, romanca, borba za moć, prava ljubav. Priča je osnažena i audiovizualnim projekcijama u kojima se uz pomoć kazališta sjena imitira svaki stupanj razvoja životnog ciklusa leptira. Što li pak leptiri i kvalitetne veze imaju zajedničko? Naime, i jedni i drugi prolaze različite stadije sazrijevanja. Leptir mora proći četiri stadija, od jajašca preko gusjenice i kukuljice sve do šarene odrasle jedinke koja je sposobna letjeti. Kvalitetna veza odvija se u četiri različita stadija: privlačnost, romanca, borba za moć i prava ljubav. Svaki stadij je jedinstven, ali i prijeko potreban u razvojnom procesu i kao preduvjet sljedećem. Leptiri ne mogu oživjeti ako nisu prošli prethodne stadije, a prava ljubav ne može proizaći iz odnosa koji se nije razvio iz privlačnosti, romance i borbe za moć.

Hoće li završetak biti “i tako su živjeli sretno do kraja života” ili pak “svatko je krenuo svojim putem” ovisi o nizu (plesnih) koraka.

Ulaznice se mogu kupiti u uredu Ludens teatra (Hrvatske državnosti 10), Šarenom dućanu, Orro Baru i Hotelu Podravina te na ulaznice.hr. Za rezervacije i informacije nazvati 0977583367.

Izvor: Ludens teatar
zatvori