Subota, 27. travnja 2024.

Pisanice iz Male škole keramike Osnovne škole Gola nastale su u suradnji s Dragutinom Ciglarom

Od ove školske godine u Osnovnoj školi Gola djeluje Mala škola keramike koju vodi Dragutin Ciglar, zaljubljenik u umjetnost, kreativnost i prirodu.

– Već kod pokretanja Male škole keramike u našoj školi, meni kao ravnateljici, bila je iznimna čast, imati za voditelja, umjetnika, koji dugi niz godina, u svojem Art-centru na Ješkovu organizira međunarodne kolonije na kojima se okupljaju umjetnici iz cijeloga svijeta. Bilo bi šteta ne iskoristiti ovakvog umjetnika za suradnju, a njegov Art-centar je, od naše škole, udaljen, samo tri kilometra. Naša suradnja se pokazala pun pogodak, na zadovoljstvo svih, jer, ovaj iznimno darovit i kreativan umjetnik, svoje znanje, od ove školske godine, prenosi našim učenicima Osnovne škole Gola kroz radionice – objašnjava ravnateljica Osnovne škole Gola Violeta Pranjić.

Napominje kako svakog tjedna na radionicama sudjeluje više od 40 učenika. Uz minimalnu pomoć Ciglara, učenici se izražavaju oblikujući glinu na zadanu temu.

– Za Uskrs, uz koji je tradicionalno vezana izrada pisanica, učenici su oslikavali keramičke pisanice koje su izložene u hodniku škole, a jedna je završila u uredu župana, kao čestitka za 30. rođendan Koprivničko-križevačke županije. Ponosna sam na sve koji su omogućili pokretanje te rad Male škole keramike. Ovim putem zahvaljujem voditelju, umjetniku, Dragutinu Ciglaru za sav trud i vrijeme koje ulaže te kreativnost koju prenosi učenicima iz Prekodravlja. Zahvaljujem načelniku Općine Gola Stjepanu Milinkoviću te direktoru Turističke zajednice Središnja Podravina Nikoli Ciku koji su prepoznali trud i zalaganje naših najmlađih te podržali rad Male škole keramike Osnovne škole Gola – zaključila je ravnateljica.

Ustupila Violeta Pranjić.
Ustupila Violeta Pranjić.
Ustupila Violeta Pranjić.
zatvori