Nedjelja, 28. travnja 2024.

ODRŽANA RADIONICA Srednjoškolci i osnovnoškolci izrađivali slastice od koprive

U prostorijama specijaliziranih praktikuma Obrtničke škole Koprivnica održana je radionica u sklopu projekta Promocija strukovnih zanimanja u turizmu “Okusima koprive”.

Iz Srednje škole Koprivnica poručili su kako je održana treća od ukupno pet planiranih radionica, a predvodile su ju mentorice Blaženka Pianec iz Obrtničke škole Koprivnica i Andreja Draganić iz Srednje škole Koprivnica. Uz učenike su na radionici sudjelovali i učenici Osnovne škole Andrije Palmovića iz Rasinje i učenici Osnovne škole Gola.

– Nakon što su na prve dvije radionice učenici uspješno izradili hladna predjela i glavna jela od koprive, odlučili smo im ovog puta malo “zasladiti”, pa su se sada okušali u izradi i dekoraciji slastice od koprive. U izradi slastice predvodila ih je nastavnica Tanja Brunec, a u dekoriranju nastavnica Ružica Čutanec Spevak – naglasili su u školi.

Po završetku radionice za učenike je organiziran Kahoot kviz kroz koji su imali mogućnost provjere stečenog znanja. Za najbolje učenike koji su zauzeli prva tri mjesta pripremljena je i prigodna nagrada s otisnutim logotipom projekta.

– Slasticu od koprive degustirali su nastavnici i stručni suradnici škola koji su pohvalili trud i rad učenika te recepturu ove fine i kreativne slastice – zaključili su.

Izvor: Srednja škola Koprivnica
Izvor: Srednja škola Koprivnica
zatvori