Nedjelja, 28. travnja 2024.

NOĆ KNJIGE Izložba studentskih radova ‘Umjetnička inteligencija’ večeras u koprivničkoj knjižnici

Svečano otvorenje izložbe radova studenata Sveučilišta Sjever pod nazivom “Umjetnička inteligencija” održat će se večeras s početkom u 18 sati u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović.

– Studenti Medijskog dizajna su u okviru svojih kolegija oblikovali i izradili knjige i slikovnice koje će posjetitelji moći uzeti u ruke te razgovarati s autorima od otvorenja izložbe u 18 sati pa sve do 20:30. Budući da se radi o unikatima, zanimljivo će biti vidjeti i čuti kako studenti promišljaju medij slikovnice i knjige kroz tiskane formate, ali i kroz fotografije, plakate i video sadržaje. Izložbom se slaviti kreativnost i umjetničko stvaralaštvo na temu knjige i čitanja – objašnjavaju organizatori.

Spomenimo da je otvorenje izložbe jedan od središnjih događaja koprivničke knjižnice u Noći knjige, nacionalne manifestacije koja se tradicionalno organizira u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Cilj joj je promocija knjige i čitanja općenito, ove godine o temi Sanjaju li roboti električne knjige?.

Dodajmo da ovo događanje koordiniraju Mario Periša, pročelnik Odjela za umjetničke studije Sveučilište Sjever, Luka Borčić, pročelnik Odsjeka za medijski dizajn Sveučilište Sjever i Dijana Sabolović-Krajina, knjižničarska savjetnica-informatorica.

Nakon Noći knjige izložba će se moći pogledati u knjižničnim izlozima do 28. travnja.

zatvori