Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

JOŠ JEDNA NAJAVA U NIZU Darko Koren: Radovi početka izgradnje brze ceste doista počinju kroz nekoliko dana

Radovi na brzoj cesti do Kloštra Vojakovačkog počinju kroz nekoliko dana.

Rekao je to u svom obraćanju na svečanoj sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije župan Darko Koren.

Početak radova najavio je po tko zna koji put ističući pritom da je svjestan osjetljivosti i važnosti ovog pitanja jer dobra prometna povezanost je od najvećeg značaja za razvoj Podravine i Prigorja.

– Zbog toga sam često na političkoj vjetrometini, no tvrdim da će se brza cesta graditi. Često puta sam prenoseći informacije preuzeo dio ili cijelu krivnju na sebe zašto to već nije započelo. To ču učiniti i opet. Prema informacijama od prije dva dana mogu reći da je usuglašen koncept novog ugovora, odnosno njegovog aneksa i da će radovi doista započeti kroz nekoliko dana. Tu sam informaciju dobio od izvođača radova i uz sve negativnosti koje je taj projekt nosio, mogu reći da sam ja osoba koja je taj projekt držala na životu do sada – zaključio je župan.

Podsjetimo, jedna od posljednjih najava početka radova na brzoj cesti do Kloštra Vojakovačkog bila je doslovno “magla”. Naime, predsjednik Vlade Andrej Plenković s cijelom svitom svojih ministara i suradnika pojavio se na lokaciji početka izvođenja radova krajem listopada prošle godine. Tada je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio da radovi počinju sutradan u 11:03. U najavljeno vrijeme naša ekipa bila je na terenu, no na lokaciji početka radova brze ceste nije bilo apsolutno nikoga i ničega – ni radnika ni strojeva, samo magla.

>> FOTO/VIDEO Plenković stigao na lokaciju početka radova brze ceste, sutra počinje dugoočekivana izgradnja

>> FOTO/VIDEO Ministar Butković najavio početak radova na brzoj cesti za danas u 11:03. Sad je 11:03

zatvori