Nedjelja, 28. travnja 2024.

Grad Đurđevac prijavio projekt za osiguravanje dodatnih sredstava za projekt pomoćnika u nastavi

Grad Đurđevac već devet godina osigurava sredstva za pomoćnike u nastavi putem Europskog socijalnog fonda, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te iz vlastitog proračuna.

– I ove godine osigurali smo sredstva za projekt pomoćnika u nastavi iz fondova EU, a prošli je tjedan podnesena prijava za sufinanciranje vlastitog udjela Grada u projektu, čime će se osigurati dodatnih 8.500 eura za provođenje projekta. Podsjećamo da je početkom školske godine zaposleno 17 pomoćnika u nastavi u Osnovnoj školi Đurđevac za 17 učenika s teškoćama u razvoju, a ukupna vrijednost projekta iznosi 103.000 eura, od kojih Europska unija sufinancira 90 posto – poručili su iz đurđevačke Gradske uprave.

Napominju da se učenicima s teškoćama u razvoju ovim projektom nastoji pružiti neposredna podrška u obavljanju školskih aktivnosti tijekom nastave, učenju, komunikaciji i socijalnoj uključenosti te emocionalnom funkcioniranju.

– Kao i svake godine cilj nam je zaposliti što više osoba kako bi se djeci s teškoćama u razvoju osigurao dovoljan broj pomagača koji su im potrebni za savladavanje i praćenje nastavnog sadržaja. Pomoćnici u nastavi i učenici postali su puno više od pomagača u učenju i socijalizaciji – postali su prijatelji. Svako je dijete drugačije, što znači da je sadržaje i metode rada potrebno prilagoditi svakom pojedinom učeniku, stoga im je potreban pomoćnik koji također olakšava i rad učiteljima te ostalim učenicima u razredu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

zatvori