Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Zelena čistka u Koprivničkim Bregima okupila male i velike

Članovi Lovačkog društva Zec iz Koprivničkih Bregi na Dan planeta Zemlje u suradnji s učenicima Osnovne škole Bregi organizirali su Zelenu čistku.

Iz Općine Koprivnički Bregi poručuju da su se odazvali i članovi UDVDR ogranka Koprivnički Bregi, članice Udruge žena Bregi su pripremile slastice za vrijedne ruke, a uključili su se i djelatnici i vijećnici Općine, roditelji i mještani.

– Ujedno Hrvatske šume su poklonile nekoliko zimzelenih drveća koje su mlade ruke naših učenika posadile u sklopu Lovačkog doma. Početak akcije je bio u devet sati u Lovačkom domu uz jutarnji čaj, kavu i kolače. Nakon toga su se složile ekipe koje su se uputile na različita područja gdje je viđeno smeće. Nakon povratka otpad je istovaren u unaprijed pripremljene kontejnere. Nakon povratka vrijedne ruke naših učenika su posadile zimzeleno drveće koje su donirale Hrvatske šume – objašnjavaju.

Napominju da je održana zajednička kratka edukacija o očuvanju biljnog i životinjskog svijeta koji nas okružuje.

– Zatim je održano zajedničko druženje uz ručak s lovačkim specijalitetima i palačinkama koje su vrijedne žene iz naše općine pripremile za mlade ali i starije sudionike akcije – zaključuju.

zatvori