Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Zaslužnim žiteljima županije dodijeljena priznanja, Lončar: Nagrade moraju biti poticaj da budemo još kreativniji, uporniji i izdržljiviji

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije koja se u Domoljubu održala povodom obilježavanja 30 godina postojanja naše županije dodijeljena su javna priznanja istaknutim Podravcima, Podravkama, Prigorcima i Prigorkama.

Nagrada Koprivničko-križevačke županije za životno djelo otišla je tako u ruke Stjepana Lončara iz Koprivnice koji je uime svih nagrađenih kazao kako su dobitnici dirnuti i počašćeni primljenim priznanjima.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Nagrade nisu nešto što bi trebalo primiti, zahvaliti se i živjeti na lovorikama. Nagrade prije svega moraju biti poticaj da onom što radimo damo još više te da budemo još kreativniji, uporniji, izdržljiviji i spremni na svaki novi izazov. Zahvaljujem svima koji su prepoznali naš dugogodišnji rad, hvala onima koji su nam pomagali i bili oslonac i potpora – naglasio je Lončar.

Dodao je kako će nagrađeni nastaviti raditi dok će ih god služiti zdravlje, a iskustvo i znanje prenosit će na mlađe generacije.

– Velika mi je čast i radost biti ovdje s vama, posebno se radujem zbog obrazloženja moje nagrade i to za najviše zasluge u promicanju humanitarnog i volonterskog rada u Crvenom križu, popularizaciji dobrobiti darivanja krvi te osobnog doprinosa u dobrovoljnom darivanju krvi, kao i aktivnom sudjelovanju u zaštiti i spašavanju stanovništva kroz konkretne pomoći. Priznanje me veseli jer svatko voli kad se prepozna njegov rad i trud. Ovo se ne radi kako bi se dobila nagrada, ovo moraš živjeti cijeli život, odnosno živjeti da bi nekome pomogao i nekoga usrećio – zaključio je Lončar.

>> FOTO/VIDEO: DAN ŽUPANIJE Počela svečana sjednica, uz brojne uzvanike stigao i predsjednik Milanović

>> FOTO/VIDEO Milanović na svečanoj sjednici: Čuvajte kajkavštinu, budite na nju ponosni

Spomenimo i da je Nagradu za promicanje ljudskih prava Mara Matočec dobila Nevenka Prosenečki iz Križevaca.

Kada je riječ o Nagradi Koprivničko-križevačke županije za promicanje inovatorstva Marcel Kiepach, nju je ove godine osvojio Ivan Knok iz Križevaca, dok su dvije nagrade Koprivničko-križevačke županije za doprinos ugledu i promociji županije dodijeljene Ivanu Andrašiću iz Koprivnice i Ženskom vokalnom sastavu Đurđevčice koji djeluje u sklopu KUD-a Petar Preradović Đurđevac.

Snimio Tomislav Matijašić.

Dvije nagrade za iznimno postignuće u protekloj godini dodijeljene su Poljocentru trgovačkom društvu za trgovinu i usluge iz Križevaca te Udruzi Sigečko srce – KUD-u Gruntovec.

Plakete župana dobile su pak Ivana Senjan iz Đurđevca, Dijana Mijač Dretar iz Križevaca i Ruža Evačić iz Kunovec Brega.

Zahvalnice su pripale KUD-u Prigorec Sveti Petar Orehovec, Milki Novaković iz Gole, KUD-u Stari graničar Cirkvena, Biserki Horvat iz Koprivničkih Bregi i preminulom Đuri Zvonaru iz Šemovaca.

zatvori