Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO: VZG ĐURĐEVAC Osposobljavanje za vatrogasna zvanja uspješno završilo 88 kandidata

Osposobljavanje za vatrogasna zvanja uspješno je završilo 88 kandidata.

Poručili su to iz đurđevačke Gradske uprave i dodali da je u organizaciji Vatrogasne zajednice grada Đurđevca održan još jedan u nizu tečajeva za vatrogasna zvanja.

– Upis na tečaj bio je proveden putem aplikacije Vatronet te se upisalo ukupno 105 kandidata za zvanja vatrogasac, vatrogasac 1. klase, dočasnik te dočasnik 1. klase. Polaznici su prema pravilniku o osposobljavanju prošli teorijski dio iz ukupno sedam predmeta koja su im predavali stručni i osposobljeni predavači te su odradili visinske i poligonske vatrogasne vježbe na poligonu JVP-a Đurđevac – objašnjavaju.

Spomenimo da su organizaciju tečaja sufinancirali Vatrogasna zajednica grada Đurđevca te Hrvatska vatrogasna zajednica, a na tečaju su sudjelovali polaznici iz ukupno pet vatrogasnih zajednica i to iz VZG-a Đurđevac, VZO-a Kalinovac, Ferdinandovac i Kloštar Podravski.

– Odaziv na osposobljavanje je bio veći od očekivanog, ali su i organizatori, a i polaznici uz veliki trud i zalaganje uspješno prošli sve propisane programe i vježbe. Ispite su uspješno položila 54 kandidata za zvanje vatrogasac, 13 kandidata za zvanje vatrogasac 1. klase, 12 kandidata za zvanje dočasnik te devetero kandidata za zvanje dočasnik 1. klase. Završetkom osposobljavanja vatrogasci su dobili osposobljene članove koji usvojenim teorijskim i praktičnim znanjem mogu puno doprinijeti radu vatrogasnih organizacija na svim područjima te će tradiciju vatrogastva širiti u svom krugu djelovanja. Na kraju osposobljavanja predsjednik VZG Đurđevac Alen Škudar i tajnik Andrija Puhač zahvalili su se svim polaznicima na prijavama i sudjelovanju te su im čestitali na ostvarenim rezultatima – zaključuju.

zatvori