Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Slavi se Đurđevo, brojni građani uživali u ribičiji, sajmu cvijeća i konjičkim utrkama

U Đurđevcu se danas brojnim programima obilježava Dan grada.

Službeni program počeo je još početkom travnja, jučer je održana i svečana sjednica, a proslava se nastavila danas u centru grada.

>> FOTO Svečanom sjednicom obilježen Dan grada Đurđevca, Lacković poručio: Nemojmo kopati jame jedni pod drugima, razvijajmo se zajedno

Tako je po sedmi put održana gastro priredba Đurđevečka ribičija, a svi koji su se našli na Trgu Sv. Jurja za vrijeme održavanja spomenute priredbe mogli su se okušati u pecanju šarana iz 12 metarskog bazena. U sklopu Đurđevečke ribičije organizirana je i prodaja pečene ribe, kao i ribe pečene na rašljama.

– Odaziv građana bio je velik, kako za kušanje ribljih specijaliteta tako i u pecanju, u čemu su se najviše okušali oni najmlađi, a među brojnim posjetiteljima, što su ribiči pripremili svome gradu došao je pogledati i gradonačelnik Hrvoje Janči i vijećnici. Organizator ove gastro priredbe bili su Turistička zajednica, Stari grad d.o.o., ŠRK Peski i ŠRK Picok – izvijestili su iz Grada Đurđevca.

Izvor: Grad Đurđevac

U isto vrijeme započeo je i Đurđevečki cvjetni festival, prodajna izložba cvijeća. Na festivalu je bilo više od 40 izlagača, među kojima udruge s područja grada i obiteljska gospodarstva, a sunčan dan privukao je brojne ljubitelje cvijeća, ali i slatkoga jer su članice udruga žena s područja grada pripremile razne kolače.

Sve okupljene tom je prilikom pozdravio gradonačelnik Hrvoje Janči i poželio svima sretan Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Jurja uz želju da svatko u programu pronađe nešto zanimljivo za sebe i da svi zajedno iskoristimo ovaj prekrasan dan i sunčano vrijeme za zabavu i druženje.

Okupljene posjetitelje u glazbenom dijelu programa zabavljao je Tamburaški sastav Podravski bećari, a nastupio je i Dječji zbor Dječjeg vrtića Maslačak, Etno- tradicijska skupina Dječjeg vrtića Maslačak, Mali folklor Osnovne škole Đurđevac, Dječja skupina KUD-a Petar Preradović, Plesni klub Đurđevac i Mažoretkinje grada Đurđevca.

Podno utvrde Stari grad održavaju se i konjičke utrke u daljinskom jahanju 2. kola Croatia cupa na kojem se natječe više od 60 natjecatelja. Održat će se i izložba vina na Gradskoj tržnici Đurđevac, a proslavu će večeras zatvoriti Daleka obala koncertom na trgu.

 

[ĐURĐEVO 2023]
Trg Sv. Jurja

Objavljuje Podravski radio u Subota, 22. travnja 2023.

 

zatvori