Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Uređenje buduće zgrade Centra za osobe s invaliditetom ide planiranom dinamikom

U tijeku su radovi na uređenju buduće zgrade Centra za osobe s invaliditetom u Đurđevcu čija je rekonstrukcija prijavljena putem projekta iz Europskog fonda za regionalni razvoj i to u suradnji Gradskog društva osoba s invaliditetom i Grada Đurđevca.

Rekonstrukcijom Nothig-Lichtenberg palače i dvije popratne zgrade uredit će se 30 soba za boravak ukupno 80 osoba, a predviđeno je da u njima borave osobe s invaliditetom te starije i nemoćne osobe.

– Budući Dom za starije u Đurđevcu, koji uključuje i spomenuti centar, je projekt vrijedan 30 milijuna kuna pri čemu je 15 milijuna kuna osigurano iz EU sredstava, a preostalih 15 iz vlastitih. Projektom će se kvaliteta života starijih osoba i osoba s invaliditetom u našem gradu znatno podići i sa sigurnošću možemo reći nam je ovo po značaju najveći projekt – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković.

Gradočalenik Hrvoje Janči kazao je da su osim organiziranog stanovanja u radu centra previđeni poludnevni i dnevni boravak kojim će se većem broju starijih sugrađana osigurati svakodnevne aktivnosti kroz brojne radionice i projekte koji su u pripremi.

Spomenimo da su obnova i uređenje bivše gradske zgrade temeljiti i cjelovit, a njezinim uređenjem dobit će se novi sadržaji visokog standarda.

Tekst: Silvija Zidar

zatvori