Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO U Galeriji Mijo Kovačić obilježen 10. rođendan kampanje ‘Čitaj mi’

Središnja proslava 10. rođendana nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja održala se u subotu u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici.

Ovu lijepu godišnjicu podržao je svojim dolaskom i gradonačelnik Mišel Jakšić. Organizatorima i svima okupljenima zahvalio je na ovoj hvalevrijednoj kampanji te istaknuo kako čitanje treba poticati u što većem broju, ne samo kod djece već i kod odraslih, s obzirom na digitalno doba u kojem se nalazimo, gdje sve manje čitamo “prave” knjige, slikovnice, novine, stripove i ostale klasične formate.

– Kampanju “Čitaj mi!” partnerski provode Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, Hrvatsko logopedsko društvo uz podršku UNICEF-a s ciljem da promicanje rane pismenosti i kulture čitanja u obiteljima kontinuirano provodimo i u nadolazećim godinama, kako bi čitanje naglas postalo stalnom aktivnošću u hrvatskim obiteljima s malom djecom, a suradnja između knjižničara, pedijatara, odgojitelja, logopeda i drugih stručnjaka postala intenzivnija u promicanju čitanja naglas djeci od rođenja – poručili su iz Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

zatvori