Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO U Đurđevcu otvorena izložba pisanica, okupila 40 izlagača iz čak devet županija

U organizaciji Udruge Peski-Art Đurđevac i Turističke zajednice grada Đurđevca otvorena je izložba pisanica “Uskrsu ususret 2023. Đurđevac”.

Izložba se održava u Domu kulture u Đurđevcu, a svečano ju je otvorio gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

– Drago mi je da svake godine imamo sve veći broj izlagača. Pisanice su dio naše tradicije, a u ovo užurbano vrijeme njihovo čuvanje je velika stvar – rekao je Janči i dodao kako je prenošenje tradicije na mlađe generacije ono što izložbu čini još posebnijom.

Predsjednik Udruge Peski-Art Đurđevac Franjo Mihočka nastavio je da na ovogodišnjoj devetoj po redu izložbi izlaže 40 izlagača iz devet županija.

– Ponosni smo što je izložba dokaz da običaji, tradicija i kultura žive u cijeloj Republici Hrvatskoj i što svake godine imamo prilike vidjeti neke nove tehnike izrade pisanica – zaključio je Mihočka.

U glazbenom dijelu programa nastupio je zbor Župe Rođenja Blažene djevice Marije Drnje koji je premijerno izveo vlastitu pjesmu posvećenu zaštitniku svoje Župe i Župe u Đurđevcu, svetom Jurju.

Dodajmo da je otvorena i izložba likovnih radova članova Udruge Peski-Art Đurđevac pod nazivom “Od Uskrsa do Đurđeva 2023.” koja se u prostoru Doma kulture može razgledati do 26. travnja.

Tekst: Silvija Zidar

zatvori