Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Podravkine kadetkinje su viceprvakinje države, čak tri igračice dobile nagrade za najbolje pojedinke turnira

Kadetkinje Podravka Vegete iz Poreča se vraćaju sa srebrom. Naime, u finalu Prvenstva Hrvatske za mlađe dobne kategorije poražene su od Lokomotive s 21:16.

– Završila su uzbuđenja na još jednoj državnoj završnici. Ovoga puta su red probile kadetkinje koje su u četiri dana odigrale ukupno sedam utakmica. U tih sedam upisale su tek jedan poraz i to onaj današnji u finalu s Lokomotivom 21:16 – izvijestili su iz kluba.

Bio je to drugi međusobni susret ovih ekipa na ovogodišnjoj završnici. U skupini je slavila Podravka, ali u borbi za zlato bolje su bile igračice Lokomotive. Najefikasnija Podravkina igračica u finalu bila je Lea Smiljanec sa sedam pogodaka.

– Bilo je prilično zahtjevno za sve ekipe s tempom od dvije utakmice po danu pa je odmora bilo malo, no cure trebaju biti zadovoljne jer su u jakoj konkurenciji osigurale drugo mjesto u državi i srebrnu medalju. Bravo Podravka, bravo cure i bravo za trenerice Đurđicu Zečević te Barbaru Stančin. Hvala navijačima što su bodrili naše cure i što nisu puštali bubnjeve i trube do zadnjeg sudačkog zvižduka – dodaju iz kluba.

Uslijedilo je proglašenje na kojem je Podravka zasluženo uzela tri nagrade za najbolje pojedinke. Najbolja igračica završnice je Tara Đelekovčan, najbolja kružna napadačica je Iva Stručić, a najboljom vanjskom igračicom proglašena je Gabriela Domović.

zatvori