Nedjelja, 19. svibnja 2024.

FOTO: ODLIČNI HRVAČI PODRAVKE Kolar prvak Hrvatske, a Golubović Matan viceprvak

Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzrast starijih dječaka do 15 godina koje se održalo jučer u Slatini nastupilo je petero starijih dječaka Hrvačkog kluba Podravka.

Borili su se za medalje u konkurenciji 118 natjecatelja iz 21 kluba.

– U kategoriji do 41 kilograma imali smo dva predstavnika, Nikolu Golubovića Matana i Pavlu Vidaka. Nikola je uz dvije odlične i brze pobjede osigurao finale no na u kraju u borbi za prvo mjesto nesretno gubi i smješta se na odlično drugo mjesto. Pavle je s druge strane ždrijeba dobro otvorio svoj dio natjecanja s jednom pobjedom no u druge dvije borbe gubi te se smješta na peto mjesto – objašnjavaju u klubu.

Napominju da je titulu najboljeg, odnosno naslov prvaka Hrvatske u kategoriji do 57 kilograma ovog puta odnio Leon Kolar.

– Leon je othrvao četiri vrlo teške borbe u kojima je čak zaradio i dvije posjekotine no unatoč tome nije posustajao i nastavljao se hrabro boriti te je borbe privodio kraju bez da je protivnicima davao ikakve šanse. Leon je sve borbe pobijedio tehničkim tušem, a ujedno ovo je bila i najbrojnija kategorija pa je time Leonov uspjeh još i veći – objašnjavaju u klubu i dodaju da su nažalost Filip Kuharić i Lovro Crnčić ostali bez medalja.

zatvori