Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO: NOĆ KNJIGE Mladi ljubitelji Harryja Pottera uživali u tajanstvenim igrama, kvizovima i slasticama

U koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović 15-ak mladih ljubitelja Harryja Pottera proslavilo je Noć knjige.

U knjižnici ističu da se uz puno uzbuđenja, smijeha i tajanstvenih zadataka domaćim Potterovcima pridružilo i nekoliko mladih Ukrajinaca koji zbog rata u njihovoj zemlji privremeno borave u našem kraju.

– Kako bi mogli sudjelovati u radionici ravnopravno s vršnjacima iz Hrvatske, svi zadaci na radionici bili su za njih unaprijed prevedeni na ukrajinski jezik, a imali su na raspolaganju i knjige o Harryju Potteru na ukrajinskom što ih je posebno oduševilo – napominju.

Nakon što su na početku radionice ušli u knjižnicu kroz specijalna čarobna vrata koja su za ovu priliku “prerušena” u Peron 9 i ¾, prvi zadatak za sve polaznike bio je nagradni kviz, a onda je uslijedila glavna igra – Tromagijski knjižnični turnir.

– Sljedeći zadatak bio je u “đavoljoj zamci” iz ljigavih krakova “strašnog čudovišta” oteti tajanstvene predmete. Zadnji zadatak je bio povezan s pronađenim kalupima pomoću kojih su polaznici izrezali vlastite kolačiće iz pripremljenih biskvita te ih ukrasili šarenim dodacima za kolače – objašnjavaju u koprivničkoj knjižnici i još otkrivaju da je posebno iznenađenje bila velika Harry Potter torta pripremljena specijalno za prigodu proslave Noći knjige.

Spomenimo da su program osmislile i vodile knjižničarke Ljiljana Vugrinec i Valentina Mikec s volonterkama Anom, Ivanom, Karolinom, Marijom i Veronikom.

zatvori