Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Koprivnički badmintonaši nastupili na Regionalnom kupu za mlade u Zagrebu

Članovi Badmintonskog kluba Koprivnica igrali su drugo kolo Regionalnog kupa za mlade badmintonaše koje je održano u Zagrebu.

– Na turniru je sudjelovalo 11 koprivničkih badmintonaša od čega ih se troje natjecalo po prvi put. Natjecali su se u starosnim kategorijama od 11 do 19 godina. Naša je najmlađa natjecateljica, a već vrlo iskusna s tri turnira iza sebe, Margareta Tot. Iako još nije napunila osam godina, hrabro se bori s puno starijim djevojčicama u kategoriji do 11 godina starosti. U kategoriji djevojčica do 11 godina starosti nastupila je i Jana Medvarić kojoj je po drugi puta za mrvicu izmakla medalja. Njeno četvrto mjesto izvrstan je rezultat s obzirom na to da je ove godine tek počela trenirati badminton i da su sve boljeplasirane djevojčice starije od nje – rekao je trener Miroslav Samardžić.

Dodao je da se u muškoj konkurenciji do 11 godina starosti Filip Vedriš borio u finalu sa starim znancem iz domaćinskog kluba, no iako je izgubio, borba je bila neizvjesna pa se trener nada da će ga to potaknuti na daljnji rad.

– U konkurenciji do 13 godina starosti nije bilo iznenađenja, naša Lara Tomjek zauzela je treće mjesto, a u paru s Anom Varivodom iz Bjelovara zauzela je drugo mjesto. Ona se u toj kategoriji natječe s godinu dana starijim djevojčicama pa je riječ o jako dobrom rezultatu. U istoj konkurenciji Petar Lovasić zauzeo je pojedinačno treće mjesto, a u paru s Filipom Vedrišem bio je drugi. Prošle je godine u istoj konkurenciji osvajao turnire, ali ga od početka ove godine prate ozljede zbog kojih je propustio puno treninga, a ovo mu je tek prvo natjecanje ove godine. Nadamo se da će sada ući u kontinuitet treninga i podići formu do idućeg natjecanja – objašnjava Samardžić.

Istaknuo je i nastup Filipa Kosa koji je, iako je ispao u grupnoj fazi natjecanja, imao nesreću sa ždrijebom jer se u grupi susreo s dvojicom finalista – obojica su stariji mladići od njega.

– Prije godinu dana, kada je počeo s prvim turnirima, bili su mu uzor, a sada im je ozbiljno “puhao za vratom”. Protiv obojice je igrao izvrsno, svakome je uzeo jednu igru, a igra se na dvije dobivene igre, te time pokazao ogroman napredak – zaključio je trener.

zatvori