Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Koprivnica je bogatija za još jednu udrugu, a njeni članovi već su se primili posla, predsjednik Kovačec: Vidjeli smo da nedostaje nešto za mlade

Koprivnica je bogatija za još jednu zanimljivu udrugu, pokrenuta je Udruga za mlade Sjever mladih.

Kako nam je to rekao predsjednik udruge Nikola Kovačec, riječ je o projektu koji je tek zaživio nakon što se okupilo nekoliko entuzijastičnih članova.

– Vidjeli smo da u Koprivnici i na širem području nedostaje nešto gdje bi se organizirali projekti i razni eventi za mlade – istaknuo je.

Ispričao nam je nešto više i o nadolazećim planovima te aktivnostima udruge, kao i predviđenim projektima od kojih su neki još u fazi odobrenja.

– Imamo zanimljive radionice s mladima te zanimljive panel rasprave i okrugle stolove. Uočili smo da je sve više mladih u ovim pandemijskim godinama zaboravilo komunicirati i sve se svodilo na online nastavu pa smo zamislili radionice komuniciranja i javnih nastupa kako bismo mlade potaknuli da se druže međusobno te da se odvoje od mobilnih uređaja i računala – zaključio je Kovačec.

Spomenimo i da su se članovi udruge već primili posla pa je tako povodom Dana planete Zemlje proveden projekt “Očisti svoje jezero!” na jezeru Šoderica. Udruzi su se u projektu pridružili i učenici Obrtničke škola Koprivnica koji su zajedno s članovima počistili obalu jezera od smeća koje je nastalo tijekom zime.

Organizirane su i razne igre za sudionike, a djelić zelene atmosfere sa Šoderice pogledajte u fotogaleriji.

zatvori