Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Ekipa Osnovne škole Koprivnički Bregi plasirala se na državno natjecanje Hrvatskog Crvenog križa

Ekipa Osnovne škole Koprivnički Bregi pobijedila je na Međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa koje se održalo u Bjelovaru u kategoriji podmlatka.

Iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica poručili su da je to bilo natjecanje učenika iz Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije, sudjelovalo je ukupno osam ekipa, a najbolja ekipa predstavljat će ovaj kraj na državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa 13. svibnja u Zagrebu.

– Pobjednička ekipa podmlatka iz Osnovne škole Koprivnički Bregi nastupila je u sastavu Andrijana Medved, Lejla Krtanjek, Izabela Hana Krapinec, Dorotea Skvaža, Ella Pajnić i Dora Halaček, pod stručnim vodstvom mentorice Rosane Vucković Kišić – napominju u društvu i dodaju da je drugo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila ekipa Osnovne škole Molve, a treće učenici Osnovne škole Gornja Rijeka.

Ističu kako je u konkurenciji mladeži ekipa Srednje škole Koprivnica predvođena mentoricom Anitom Galinec osvojila drugo mjesto, ekipa Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca treće, dok je Srednja gospodarska škola Križevci bila četvrta.

– Učenici su pokazali znanja u teorijskom i praktičnom dijelu natjecanja. Teorijski dio obuhvaća znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja prve pomoći – objašnjavaju u društvu.

zatvori