Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO ‘Drnjansko Đurđevo’ privuklo mnogobrojnu publiku

Već tradicionalna manifestacija “Drnjansko Đurđevo” održana je u subotu u organizaciji Udruge žena Hrvatsko srce u društvenom domu.

Naime, sveti Juraj zaštitnik je mjesta Drnje, a društveni dom bio je premalen za sve koji su željeli uživati u bogato kulturno-zabavnom programu.

Prigodne pjesme izveli su crkveni zbor pod ravnanjem ravnatelja Zorana Crnčića i pjevački zbor Udruge pod ravnanjem ravnatelja Ivana Pikivače, recitacijama su se predstavile mlade drnjanske pjesnikinje, a vrhunac večeri bio je humoristički igrokaz.

Riječima dobrodošlice mnogobrojnim gostima i predstavnicima udruga iz okolice Koprivnice i županije, uputila je predsjednica Udruge Vesna Antolić, kao i načelnik Općine Drnje Petar Dombaj.

Uime Grada Koprivnice manifestaciji je prisustvovao gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je bio oduševljen viđenim programom.

– Lijepo je vidjeti koliko vas je udruga došli podržati, odnosno koliko cijene vaš rad, ali i gledati cijeli vaš program, koji je zaista bio fantastičan. Isto tako, vidljivo je da je u mjestu ostalo mnogo mladih ljudi i obitelji, što znači da će se ova lijepa priča i tradicija nastaviti i dalje – rekao je Jakšić.

Riječima zahvale i potpore na ustrajnosti u provođenju mnogobrojnih programa i sudjelovanja u raznim manifestacijama diljem županije članicama udruge uputio je uime Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Spomenimo na kraju da Udruga žena Hrvatsko srce djeluje već 86 godina, okuplja 50-ak članica iz Drnja i Botova, a ponosne su na svoj zbor, recitatorsku i dramsku sekciju.

zatvori