Subota, 27. travnja 2024.

FOTO: DAN GIMNAZIJE FRAN GALOVIĆ Robotić: Imamo izvrsne profesore, visoko motivirane učenike i podršku roditelja i zajednice u kojoj živimo

Koprivnička Gimnazija Fran Galović danas slavi svoju 117. obljetnicu.

Tim je povodom u koprivničkoj školi danas prijepodne bogatim programom obilježen Dan škole, ali i održan Dan otvorenih vrata te Dan sporta.

Učenici i profesori tako su osmislili razne aktivnosti i radionice poput primjerice radionice kreativnog pisanja, kamišibaj pripovijedanja, zapaljive matematike, radionice mikrosvijet u kapljici vode, glazbenog kviza, a mogle su se razgledati i razno razne izložbe.

U svemu tome učenicima i profesorima podršku daje i ravnatelj Gimnazije Fran Galović Vjekoslav Robotić koji nam je kazao da škola danas ima 28 razrednih odjeljenja s 569 učenika koji uživaju u školi. Na pitanje po čemu je naša gimnazija posebna, ravnatelj ističe da su to svakako materijalni uvjeti.

– No, ti materijalni uvjeti ne bi bili posebnost jedne škole da nemamo izvrsne profesore, visoko motivirane učenike i podršku roditelja i zajednice u kojoj živimo – istaknuo je Robotić.

Snimio Tomislav Matijašić.

Kazao je da je škola europski orijentirana, a što se tiče europskih projekata kaže da su škola broj jedan po povlačenju europskih sredstava.

– Korisnik smo Erasmus akreditacije, što znači da smo u principu za sljedeće razdoblje od pet godina osigurali više od četiri milijuna kuna koje ćemo upotrijebiti za mobilnosti nastavnika i učenika. Moja vizija škole je da svaki učenik koji upiše gimnaziju barem jednom u svom četverogodišnjem obrazovanju ima prigodu otići na tjednu ili dvotjednu mobilnost – napomenuo je ravnatelj.

Da je naša gimnazija uistinu među najboljima i najuspješnijima, potvrđuju i rezultati državne mature.

– U svih 13 godina provedbe državne mature naša gimnazija je unutar 10 posto najuspješnijih škola u Hrvatskoj što dokazuje o permanentnom i kvalitetnom radu profesora i učenika. I ove godine imam veliko povjerenje u svoje učenike i znam da ćemo taj rezultat sigurno zadržati – objašnjava Robotić i dodaje da nemaju problem s upisnom politikom.

Ističe kako je važno da roditelji i zajednica, a posebno učenici osmih razreda shvate da ako žele nastaviti tercijarno obrazovanje odnosno ako žele studirati na višim i visokim školama ili akademijama u Hrvatskoj i izvan nje, da je gimnazija najbolji izbor.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Unutar naše županije pruža im se prilika da imaju modernu, jednosmjensku, visokomotiviranu gimnaziju. Vrlo dobri i odlični učenici, naglašavam da ne moraju biti učenici s prosjekom 5,0, imaju progresiju unutar gimnazijskog obrazovanja i gotovo siguran upis na željeni fakultet – kaže ravnatelj.

Kada je pak riječ o samim upisima na fakultete, ističe kako je u zadnje vrijeme primjetan trend STEM upisa, znači upisuju se tehnički fakulteti i sveučilišta, s time da koprivnički učenici svake upisne godine na minimalno 20 fakulteta imaju prvo mjesto na rang listi.

– Svima u zajednici hvala za podršku – roditeljima hvala za koooperativnost, učenicima za rad, a profesorima hvala za etičnost i profesionalnost u svakodnevnom radu. Želim svima sretnu obljetnicu koprivničke gimnazije koja je lider ne samo na županijskom, nego na nacionalnom i europskom nivou – zaključio je ravnatelj.

zatvori