Ponedjeljak, 13. svibnja 2024.

Besplatni preventivni tehnički pregled mopeda i motocikala obavljat će se u Koprivnici i Križevcima

Besplatni preventivni tehnički pregled mopeda i motocikala obavljat će se u stanicama za tehnički pregled vozila u STP “Auto-moto klub Križevci” u Križevcima i CVH STP “Centar” u Dravskoj ulici u Koprivnici.

Poručili su to iz Policijske uprave koprivničko-križevačke i dodali da će se preventivno-sigurnosna akcija “Dani tehničke ispravnosti motocikala” održati pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske od 24. do 29. travnja.

– Akcija je usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda te svih ostalih vozila L kategorije (motocikli s bočnom prikolicom, motorni tricikli, laki četverocikli i četverocikli). Također, namjera je i poticanje vozača motocikala i mopeda da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu odnosno izbjegli događanje prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila te da koriste zaštitnu opremu – objašnjavaju u policiji.

Napominju kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

zatvori