Petak, 26. travnja 2024.

BESPLATNE RADIONICE U POU KOPRIVNICA u Tjednu cjeloživotnog učenja

U POU Koprivnica će se u okviru ovogodišnjeg Tjedna cjeloživotnog učenja održati 11 zanimljivih radionica.

Radionice su besplatne za polaznike, no broj mjesta je ograničen, stoga požurite se prijaviti na niže navedenim poveznicama.

1. IZRADA TERARIJA I MINI VRTIĆA – Tihomir Košćak, cvjećar
17. travnja 2023. (PONEDJELJAK): 17.00-18.30 sati
Starogradska 1, Mala scena (Domoljub)
Na ovoj ćemo radionici izrađivati mini vrtiće i terarije za biljke . Biljke i zemlja su osigurani, a polaznici trebaju donijeti staklenu ili keramičku posudu, mahovinu, figuricu, grančicu, kamenčić (po izboru).
Link za prijavu: https://forms.gle/wyiEsgVWMMJNkB989

2. SLIKARSKA RADIONICA – Andreja Živko, umjetnica i slikarica
17. travnja 2023. (PONEDJELJAK): 19.00-20.30 sati
Trg bana Jelačića 6, 1. kat, dvorana 2
Radionica sa slikaricom Andrejom Živko prava je prilika da istražite svoj umjetnički potencijal. Radionica je namijenjena odraslim polaznicima koji se žele okušati u umjetničkom izražavanju na slikarskom platnu i štafelaju. Osigurani su svi materijali, kao i kreativna atmosfera.
Link za prijavu: https://forms.gle/SvrFGtFCnEmcvrMU9

3. UMJETNIČKI FRAKTALI – Adrijana Gajski – odgojiteljica
18. travnja 2023. (UTORAK): 17.00-18.30 sati
Trg bana Jelačića 6, 1. kat, dvorana 2
Metoda fraktalnog crteža nova je forma art-terapije koja uključuje crtanje zatvorenih očiju. Polaznici radionice upoznat će se s ovom metodom crtanja u kojoj se pažnja usmjerava prema našoj nutrini, a rezultira kreativnim i opuštenim izražavanjem.
Link za prijavu: https://forms.gle/UKXWNxAfLemakHJt8

4. STVARANJE VIZUALNOG IDENTITETA BRENDA – Iva Horvat, prof. informatike, Instagram blogerica i poduzetnica
18. travnja 2023. (UTORAK): 18.30-20.30 sati
Trg bana Jelačića 6, 1. kat, dvorana 4
Korištenje besplatnih digitalnih alata, kao što je Canva, daje velike mogućnosti za izradu kreativnih sadržaja koje možete koristiti za prezentiranje na društvenim mrežama. Na ovoj ćete radionici naučiti kako sami možete stvoriti vizualni identitet svoga brenda. U prvom dijelu radionice polaznici će izrađivati poslovne vizuale, a u drugom videomaterijale za objave na društvenim mrežama.
Link za prijavu: https://forms.gle/SCpBEyoDMdwAf4jk8

5. UTJECAJ AGRESIVNE IGRE NA DJEČJI RAZVOJ – Ana-Marija Nikolić – pedagoginja i odgojiteljica
19. travnja 2023. (SRIJEDA): 16.30-18.00 sati
Trg bana Jelačića 6, 1. kat, dvorana 2
Igra je najučinkovitija metoda za poticanje dječjeg razvoja. Međutim, što kad dječja igra postane agresivna? Kao česta pojava u predškolskoj, ali i školskoj dobi, upravo ovakva igra mnogim odraslima zadaje glavobolju. Ako ste i Vi jedan od tih odraslih, pripremili smo za Vas radionicu „Utjecaj agresivne igre na dječji razvoj“ na kojoj ćete imati priliku čuti trebate li (i na koji način) ograničavati agresivnu igru, kako ona može utjecati na dječji razvoj te kada je vrijeme za zabrinutost.
Radionica je namijenjena roditeljima i odgojno-obrazovnim stručnjacima.
Link za prijavu: https://forms.gle/4zyRSTbBW2b1xrKK9

6. KAKO KOMUNICIRATI S RAZLIČITIM TIPOVIMA LJUDI – Ante Mihaljević – trener za poslovnu komunikaciju
19. travnja 2023. (SRIJEDA): 18.00-19.30 sati
Trg bana Jelačića 6, 1. kat, dvorana 2
Na ovoj ćemo radionici naučiti prepoznati koji je komunikacijski pristup pogodan u kojoj situaciji. Razgovarat ćemo o profiliranju sugovornika i naučiti kako procijeniti osobnosti svojih sugovornika s ciljem unapređivanja osobnih i profesionalnih vještina kao što su timski rad, komunikacija i produktivnost.
Radionica je namijenjena svima koji žele razumjeti svoj komunikacijski stil i bolje razumjeti druge, privatno i poslovno, a pogotovo onima koji su svjesni da je druge ljude nemoguće mijenjati.
Link za prijavu: https://forms.gle/Rgnuv8rA1JzRDj8u8

7. KONNICHIWA, SUSHI – Jasmina Šandor, Tomislav Terstenjak i Ksenija Sedlanić – psihologinja, pedagog i nastavnica kuharstva
20. travnja 2023. (ČETVRTAK): 16.30-18.00 sati
Trg bana Jelačića 6, 1. kat, dvorana 2
Radionica na kojoj ćete na zanimljiv način upoznati japansku kulturu. Saznat ćete, primjerice, kako pišu Japanci, odnosno što su hiragana, katakana i kanji, kako bi Vas zvali u Japanu, kako napisati svoje ime te neke osnovne izraze na japanskom jeziku. Zajedno ćemo se upustiti u uvježbavanje točno određenih pokreta kojima se piše japansko slikovno pismo.
U drugom dijelu radionice naučit ćete napraviti sushi i još puno zanimljivosti vezanih uz japansku kulturu.
Link za prijavu: https://forms.gle/X7SU6eY6LFvcfjNm7

8. BIODINAMIČKA POLJOPRIVREDA U FUNKCIJI ODRŽIVE POLJOPRIVREDNE PRAKSE – Dijana Posavec – ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera
20. travnja 2023. (ČETVRTAK): 18.00-19.30 SATI
Trg bana Jelačića 6, 1. kat, dvorana 2
Biodinamička poljoprivreda je oblik poljoprivrede koja nadilazi uzgoj usjeva bez pesticida. Ona ima veze s unutarnjim razvojem i u službi je zemlje i čovječanstva. Naziv biodinamika potječe od latinskih riječi bios, što znači život, i dynamis, što znači energija.
Biodinamika je holistički, ekološki i etički pristup poljodjelstvu, vrtlarstvu, hrani i prehrani u kojoj vitalnost ima najveći prioritet. To je najviša paradigma održive poljoprivrede koja nudi jedan od najmanjih ugljikovih otisaka bilo koje poljoprivredne metode. Biodinamički principi i prakse temelje se na praktičnim prijedlozima dr. Rudolfa Steinera, a razvijeni su suradnjom mnogih poljoprivrednika, istraživača i znanstvenika ranih 1920-ih. Danas biodinamički pokret obuhvaća tisuće farmi, vrtova, voćnjaka i vinograda, u širokom rasponu klime, ekološkom kontekstu i ekonomskim uvjetima na svim kontinentima svijeta.
Link za prijavu: https://forms.gle/aSbQT32uMMRJSks5A

9. ŠIBAona – radionica ukrašavanja vjenčića od šibe – Ivana Vranar i Petra Jakupec – vlasnice obrta ŠIBA
21. travnja 2023. (PETAK): 16.30-18.00 sati
Trg bana Jelačića 6, 1. kat, dvorana 2
Na ovoj kreativnoj radionici s Ivanom i Petrom, vlasnicama obrta ŠIBA, polaznici će izrađivati ukrasne vjenčiće koje će moći ponijeti kući. Materijali za radionicu su osigurani, potrebne su samo vješte ruke i malo kreativnosti.
Link za prijavu: https://forms.gle/6ovDsW4p8KMnjGjG6

10. MAKE UP & VINO
Lidija Sović – vlasnica Glamura i strukovni učitelj kozmetičar i Nataša Matković – profesionalni vizažist
21. travnja 2023. (PETAK): 18.00-21.00
Trg bana Jelačića 6, 1. kat, dvorana 3B
Na ovoj praktičnoj i zanimljivoj radionici, u opuštenoj atmosferi, profesionalne kozmetičarke otkrit će polaznicima kako se našminkati za dnevni look slijedeći određene korake. U drugom dijelu radionice polaznici će naučiti kako pretvoriti dnevni u večernji look i našminkati se za večernji izlazak.
Link za prijavu: https://forms.gle/AK2N5ymtfxKscYSz6

11. NEODOLJIVI – radionica socijalnih vještina – Tomislav Terstenjak, pedagog i profesor povijesti
24. travnja 2023. (PONEDJELJAK): 18.00-19.30 sati – Starogradska 1, dvorište Domoljuba
Na ovoj hands-on radionici naučite kako postati small talk majstori, kakvu moć ima govor tijela kod uspostavljanja kontakata, koja je tajna karizme…
…i prije svega, postanite zavodljivi…
Link za prijavu: https://forms.gle/BuxEieHHA5tjTPFdA

zatvori