Subota, 27. travnja 2024.

5 trendi torbica koje svaka žena mora imati

Iako se modni trendovi neprestano mijenjaju, među najpopularnije torbice ove godine s lakoćom možemo svrstati nekoliko modela koji ne gube na popularnosti jer su dostupni u različitim stilovima, bojama i materijalima pa se mogu uklopiti u gotovo svaki izgled i odgovarati vašim potrebama i stilu.

Posljednjih godina vrlo su popularne tote torbe, praktični ruksaci, crossbody torbice, zatim male rebraste baguette torbice s kratkim ručkama za nošenje u ruci ili preko ramena te torbice trokutastog oblika, tzv. triangle bag, izrađene od kvalitetne kože ili nekog drugog čvrstog materijala.

Trendi torbice – koji stil će još dugo biti popularan?

Valja istaknuti da su već neko vrijeme među ljubiteljima mode omiljeni minimalistički dizajni torbica s neupadljivim logotipom, osobito kad je riječ o predmetima za svakodnevnu upotrebu i putnim torbama.

Crossbody torbice postale su popularne jer su praktične i udobne za nošenje. Nose se prebačene poprečno preko ramena tako da ruke ostanu slobodne za obavljanje drugih aktivnosti. Često su manje i lakše od drugih vrsta torbica, izrađene su od izdržljivih materijala i mogu imati različite džepove i pretince, što ih čini praktičnima.

Tote torbice vrlo su prostrane, a odlikuje ih veliki otvor za pristup unutrašnjosti. Uz veliki glavni pretinac, često imaju i dodatne pretince ili male džepove u unutrašnjosti, a mogu biti izrađene od raznih materijala, uključujući kožu, platno, najlon ili drugu vrstu tkanine. Obično nemaju zatvarač, ali neki modeli zakapčaju se gumbom, vrpcom ili patentnim zatvaračem. Popularne su upravo zato što su vrlo prostrane i mogu se koristiti u različite svrhe, poput nošenja knjiga, papira, laptopa, odjeće, hrane ili drugih predmeta.

Ruksaci su omiljeni zbog svoje praktičnosti i funkcionalnosti. Dizajnirani su tako da se nose na leđima ili po potrebi drže za ručku, što olakšava nošenje težih predmeta. I oni obično imaju više džepova i pretinaca, katkada i držač za bocu vode ili džep za mobilni telefon, što ih čini praktičnim. Popularni su i zbog širokog raspona stilova i boja, tako da se mogu pronaći u različitim varijantama, od sportskih i casual modela do elegantnih i profinjenih kreacija, poput onih modne kuće Calvin Klein. Njihovi ruksaci često su izrađeni od izdržljivih materijala, što ih čini otpornima na habanje pa su trajniji, a različiti modeli, po kojima je poznata Calvin Klein moda, vrlo su popularni među ženama koje žele dodati profinjen i elegantan dodatak svome stilu.

Kultni model koji je Carrie nosila u seriji “Seks i grad”, torbica koja je ime dobila zbog svoga oblika koji nalikuje na francusko pecivo baguette, i dalje je predmet želja svih fashionistica. Ponovno su u modnom fokusu male torbice s kratkom ručkom, u koje stanu novčanik, mobitel i ruž za usne. Mogu biti izrađene od različitih materijala te dolaze u raznim bojama i uzorcima. Neki modeli imaju i remen za nošenje preko ramena ili su ukrašeni blistavim kamenjem, kristalima, resicama ili drugim ukrasima.

Torbica geometrijskog oblika koja nalikuje na trokut postala vrlo popularna još 2017. nakon što ju je predstavila kreativna direktorica Celinea. Odonda su se pojavili mnogi modeli trokutastog oblika, najčešće izrađeni od kvalitetne kože ili drugih materijala, i zadržali popularnost. Minimalistički i suvremen izgled lako se kombinira s različitim stilovima odjeće i može se nositi u različitim prilikama, od casual do formalnih.

Kako uskladiti trendi torbicu s odjevnom kombinacijom?

Usklađivanje torbice s odjevnom kombinacijom ovisi o nekoliko faktora, poput situacije, stila i osobnog ukusa. Naravno, različite prigode zahtijevaju različite vrste torbi, pa tako će tako elegantna torbica poput clutcha ili večernje torbice biti odgovarajući izbor za neki formalni, svečani događaj, a u neobaveznom okruženju, poput šetnje gradom ili posjeta kafiću, crossbody torbica ili ruksak mogu biti praktičan izbor. Crossbody torbice praktične su za nošenje tijekom dana i mogu se nositi s casual kombinacijama poput traperica i majice ili lagane haljine. Također se mogu kombinirati uz elegantne kombinacije poput svečanih hlača ili suknje i bluze. Dobro se slažu s tenisicama ili sandalama, ali i s visokim petama.

Bez obzira svidjela vam se više crossbody, bucket, tote ili klasična torba s ručkom, nevjerojatan izbor torbi raznih dizajnera, oblika, boja i dezena pronaći ćete ako pogledate ženske torbice na answear.hr.

Veličina torbice također može biti važan faktor pri usklađivanju s odjevnom kombinacijom. Tote torbice velike su torbe s mnogo prostora i mogu se nositi s različitim casual kombinacijama poput traperica i majice ili pulovera. Također se mogu odjenuti uz elegantne kombinacije poput sakoa i suknje. Uz njih se mogu kombinirati tenisice, ali i visoke pete.

Važno je razmotriti i boje. Ako su jakna ili cipele u određenoj boji, dobro je odabrati torbicu u istoj ili sličnoj boji kako bi se stvorila cjelina, ali ne mora nužno biti iste boje kao i ostatak odjevne kombinacije, važno je samo da bude u harmoniji s njom.

Torbica bi trebala biti dodatak odjevnoj kombinaciji, a ne glavni fokus, zato treba odabrati torbicu koja doprinosi izgledu, koja osobu čini samopouzdanom i odgovara trenutačnim potrebama, ali ne preuzima svu pozornost.

zatvori