Nedjelja, 19. svibnja 2024.

[4. NL BJ-KC-VT] Nezaustavljiva Pitomača u Molvama, Kloštrani putuju u Grubišno Polje, Ferdinandovac protiv Borca

Pred nama je 18. te ujedno i blagdansko kolo u Četvrtoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

Gotovo sve utakmice igraju se u subotu u 16:30, a u Garešnici se tako sastaju 11. Garić i treći Tehničar. Dobre igre ovog proljeća pokazuje Tehničar, a izuzev remija s Ferdinandovcem, dečki iz Cvetkovca sve dosadašnje protivnike pobijedili su uz pregršt golova. Garić je u prošlom kolu upisao prvu proljetnu pobjedu, a hoće li isti ishod doživjeti i ove subote teško je za reći jer Tehničar dolazi u ulozi favorita.

Molvarskoj Mladosti u ulozi favorita pak dolazi Pitomača. Molvarci su trenutno sedmi i nisu se baš dobro proveli prošlog vikenda protiv Tehničara, a s obzirom na to da na Krbuljin sada dolazi prvoplasirana ekipa lige i glavni kandidat za osvajanje naslova prvaka, domaćoj ekipi neće biti lako. Dodajmo da Pitomača ima i nevjerojatan pobjednički niz; za poraz ili remi ne zna zadnjih 13 kola, a u dosadašnjem dijelu prvenstva upisala je samo jedan poraz.

U Grubišnom Polju sastat će se Bilogora 91 i Mladost iz Kloštra Podravskog. Bilogora je vjerni pratitelj Pitomače te se nalazi na drugom mjestu, a iako ju od prvoplasirane ekipe trenutno dijeli sedam bodova, sigurno se nada što boljim postignućima i ponekom kiksu glavnih protivnika. U ovom susretu svakako je favorit te ne bi trebala imati pretežak zadatak protiv devete ekipe lige. Spomenimo i da su Kloštrani u posljednja dva kola ostvarili dvije pobjede; nadigrali su Voćin i Graničar iz Legrada.

Kad smo već kod Graničara, on će na domaćem terenu u Legradu dočekati Voćin. Obje ekipe na začelju su tablice, Graničar je 12. i broji devet bodova, dok je Voćin 13. sa sedam bodova. Blizu je i posljednje Suhopolje sa svega četiri boda. Mogli bismo reći da je riječ o derbiju začelja, odnosno susretu ekipa koje tijekom proljeća nisu pokazale predobre rezultate, a bodovi bi dobro došli i domaćoj i gostujućoj ekipi – što za ohrabrenje, što za odmak s dna tablice.

Spomenimo da će snage u subotu još odmjeriti Suhopolje i Slatina te Čazma i Dinamo iz Predavca.

U nedjelju u 16:30 igra se preostala utakmica kola, i to u Ferdinandovcu gdje istoimenom domaćinu dolazi Borac. Gledat ćemo derbi susjeda na tablici, odnosno susret pete i četvrte momčadi lige, a i u ovom slučaju bodovi su za obje ekipe i više nego važni za daljnji tijek natjecanja i ostanak pri vrhu. Dodajmo i da su u srijedu odigrane prve četvrtfinalne utakmice Županijskog nogometnog kupa u kojima su Ferdinandovčani izgubili, dok su nogometaši Borca slavili.


Raspored igranja 18. kola Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica:

8.4.2023 16:30 Garešnica NK Garić – NK Tehničar (Cv)
8.4.2023 16:30 Molve NK Mladost (Mo) – NK Pitomača
8.4.2023 16:30 Suhopolje NK Suhopolje – NK Slatina
8.4.2023 16:30 Čazma NK Čazma – NK Dinamo (Pr)
8.4.2023 16:30 Grubišno Polje NK Bilogora 91 – NK Mladost (KP)
8.4.2023 16:30 Legrad NK Graničar (L) – NK Voćin
9.4.2023 16:30 Ferdinandovac NK Ferdinandovac – NK Borac

Tablica Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica:

zatvori