Nedjelja, 19. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Veliki derbi Podravca i Rudara, Prugovac na gostovanju u Bregima, Omladinac putuje Hrvatskom bojovniku

Uskršnje 18. kolo Druge županijske lige igra se ove subote i nedjelje.

U subotu u 16 sati gledat ćemo svega dvije utakmice, i to u Sokolovcu i Koprivničkim Bregima. Domaćem Sokolu u goste tako dolazi Gornja Rijeka. Težak su poraz doživjeli nogometaši Sokola protiv favoriziranog Prugovca u prošlom kolu, no poraz je upisala i Gornja Rijeka koja je izgubila od Mičetinca. Subotnja utakmica bit će tako prilika za ohrabrenje kod obje momčadi, ali i osvajanje novih važnih bodova. Podsjetimo, Sokol je 11., a Gornja Rijeka sedma.

U drugoj subotnjoj utakmici u Koprivničkim Bregima zaigrat će Mladost i Prugovac. Prugovac je i dalje nezaustavljiv te ligu predvodi s devet bodova prednosti nad drugoplasiranim Rudarom, a u Bregima ove subote ne bi trebao imati pretežak zadatak, odnosno dolazi u ulozi velikog favorita. Bregovci su u prošlom kolu upisali i neslavni poraz, Gošk ih je pobijedio sa čak 11:1. Zanimljivo, poveli su upravo Bregovci u 20. minuti susreta, a onda je počela golijada Goška koja je startala u 23. minuti, a završila u 83. Najviše golova, njih četiri, zabio je Tomislav Radoš.

Svi ostali susreti kola igraju se u nedjelju u 16 sati. Nogometaši Omladinca tako putuju u Mokrice Miholečke gdje će ih dočekati Hrvatski bojovnik. Omladinac je trenutno četvrti te je bodovno izjednačen s trećim Podravcom, no i drugi Rudar je na svega dva boda razlike. Jasno je stoga da Omladinac svaki nadolazeći susret mora igrati pod imperativom pobjede ako želi održati korak, a za vjerovati je da u nedjelju neće imati pretežak zadatak, odnosno da će uzeti sve bode 12. Hrvatskom bojovniku.

Derbi kola igrat će se pak u Torčecu gdje će zaigrati već spomenuti Podravec i Rudar. Ovaj susret od velike je važnosti za domaćine, ali i za goste jer može utjecati na poredak vrha tablice, odnosno o(p)stanak u borbi za potencijalno prvo mjesto koje je ipak sve dalje za obje ekipe nakon svakog novog uspjeha Prugovca. Kada je riječ o prošlom kolu, Podravec je prošao važan test pobijedivši Viktoriju, dok je Rudar bio uspješan protiv Prekodravca.

Zanimljivo će biti i u Mičetincu gdje istoimenom domaćinu dolazi Graničar iz Novog Virja. Mičetinac je u ovom susretu favorit, no spomenimo da su Novovirovci u posljednja dva kola ostvarili i dvije pobjede te su trenutno pretposljednji na tablici s devet bodova, a isto toliko ima i Hrvatski bojovnik. Posljednji je Čvrstec sa šest bodova.

Snage će u nedjelju još odmjeriti Čvrstec i Viktorija te Prekodravac i Gošk koji su susjedi na tablici.


Raspored igranja 18. kola Druge županijske nogometne lige:

08.04.2023 16:00 Sokolovac NK Sokol – NK Gornja Rijeka
08.04.2023 16:00 Koprivnički Bregi NK Mladost – NK Prugovac
09.04.2023 16:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Omladinac
09.04.2023 16:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Viktorija
09.04.2023 16:00 Torčec NK Podravec – NK Rudar (G)
09.04.2023 16:00 Ždala NK Prekodravac – NK Gošk
09.04.2023 16:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Graničar (NV)

Tablica Druge županijske nogometne lige:

zatvori