Petak, 26. travnja 2024.

[2. ŽNL] Prugovac protiv Prekodravca, lak zadatak za Rudar, susret Viktorije i Omladinca

Novi vikend donosi i nove susrete u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi, ove nedjelje igra se 19. kolo.

Svi susreti počinju u 16 sati, a Graničaru iz Novog Virja koji više nije posljednji dolazi Sokol. Dižu se pomalo Novovirovci, a iako ne treba trčati pred rudo, moramo spomenuti da su sve pobjede dečki iz Novog Virja ostvarili tijekom proljeća. U zadnja dva kola pritom su upisali dvije pobjede i remi. Trenutno su pretposljednji s 10 bodova, to jest broje četiri boda više od posljednjeg Čvrsteca.

Gornja Rijeka na svojem će terenu dočekati bregovsku Mladost. Gornja Rijeka zadnja tri kola ne zna za pobjedu, no u još su goroj poziciji Bregovci koji ovog proljeća nisu ugledali niti jedan bod. U zadnja dva kola pretrpjeli su i bolne poraze od Goška i vodećeg Prugovca.

Baš će Prugovac kod kuće zaigrati protiv Prekodravca. Prugovac je i dalje odličan te ligu predvodi s čak devet bodova prednosti nad drugim Rudarom, a svakom novom pobjedom sve je bliže potencijalnom naslovu prvaka. Prekodravac je pak sedmi i drži svoj položaj te u susret ulazi nakon pobjede protiv Goška.

Kad smo već kod Goška, on je ove nedjelje domaćin Podravcu. Derbi Podravca i Rudara prošle nedjelje završio je porazom Torčanaca koji su sada četvrti, a nadolazeću utakmicu trebali bi igrati pod imperativom pobjede kako bi ostali u borbi za vrh tablice.

U Glogovcu ćemo gledati susret Rudara i Čvrsteca. Rudar bi trebao imati lak zadatak s obzirom na to da mu na domaći teren dolazi trenutno posljednja momčad lige, a pobjeda bi mu također dobro došla kako bi održao korak s vodećom ekipom.

Zanimljivo će biti i u Vojakovcu gdje će zaigrati Viktorija i Omladinac. Spomenimo pritom da je Viktorija peta, a Omladinac treći. Ovaj susret važan je za obje momčadi, i to također zbog novih bodova, odnosno ostanka pri vrhu tablice. Podsjetimo, u prošlom kolu Omladinac je remizirao s Hrvatskim bojovnikom, dok je Viktorija pobijedila Čvrstec.

U ovom kolu snage će još odmjeriti Mičetinac i Hrvatski bojovnik.


Raspored igranja 19. kola Druge županijske nogometne lige:

16.04.2023 16:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Hrvatski bojovnik
16.04.2023 16:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Sokol
16.04.2023 16:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Mladost Bregi
16.04.2023 16:00 Prugovac NK Prugovac – NK Prekodravac
16.04.2023 16:00 Gotalovo NK Gošk – NK Podravec
16.04.2023 16:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Čvrstec
16.04.2023 16:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Omladinac

Tablica Druge županijske nogometne lige:

zatvori