Subota, 15. lipnja 2024.

[2. ŽNL] Derbi Omladinca i Rudara, u Torčec dolazi zastrašujući Prugovac

Diljem županije ovog vikenda očekuju nas utakmice 20. kola Druge županijske nogometne lige.

Jedina subotnja utakmica igra se u Sokolovcu u 17 sati, a domaćem Sokolu dolazi Mičetinac. Sokol je pritom deveti na tablici i u zadnja dva kola ostvario je dvije pobjede, dok je Mičetinac šesti, a protekla dva vikenda upisao je remi i pobjedu.

Svi ostali susreti igraju se u nedjelju u 17 sati. Derbi kola igra se u Herešinu gdje će zaigrati Omladinac i Rudar. Omladinac je treći na tablici s 37 bodova, no tijekom ovog proljeća nije pokazivao najbajnije igre – ostvario je tako dvije pobjede, tri remija i poraz, a baš će zbog toga ovaj derbi biti prilika za prikaz svih mogućnosti kojima Herešinčani željni tri boda raspolažu. S druge strane, drugi Rudar koji ima 44 boda u puno je boljoj poziciji što se tiče rezultatskih uspjeha – nakon dva uvodna proljetna remija, zaredao je četiri pobjede, a sigurno se nada kako će pozitivan niz nastaviti i nakon ovog vikenda.

U Torčecu ćemo pak gledati susret četvrtoplasiranog Podravca i uvjerljivog lidera prvenstva Prugovca. Klupu Torčanaca napustio je legendarni Cvele, a iz kluba je stigla vijest da će ulogu trenera/igrača do kraja sezone preuzeti Jurica Karan kojemu će pomagati Dejan Šomoci. Velike su ambicije imali Torčanci početkom proljeća, no na terenu to jednostavno nisu uspjeli pokazati; spomenimo samo poraz od 10. Goška proteklog vikenda. Velik je zadatak tako pred ekipom Podravca u nadolazećim kolima, no na ruku im zasad ne ide činjenica da im u goste ove nedjelje stiže Prugovac koji gazi sve pred sobom i ove sezone vrlo vjerojatno osvaja prvenstvo. Osvrnimo se i na izvanrednu pobjedu Prugovčana protiv Prekodravca u zadnjem kolu, na svom terenu slavili su s čak 12:1. Golijada je počela već u 13. minuti i trajala je sve do 82., a najviše pogodaka, njih četiri, zabio je Gale, dok su Kamenicki i Zebić postigli po tri, a Gašparov i Kramarić po jedan gol.

Zanimljivo će biti i u Koprivničkim Bregima gdje Mladosti pristiže novovirovski Graničar. Ako situacija nije toliko napeta na vrhu tablice, onda je svakako na dnu jer je situacija dosta gusta – 12. Hrvatski bojovnik i 13. Graničar dijele 10 bodova, dok ih posljednji Čvrstec ima šest. Dodajmo i da je Mladost na 11. mjestu s 19 bodova. Jasno je tako da nogometaši Graničara u nadolazećim susretima moraju pokazati želju za izbjegavanjem posljednjeg mjesta, a uzevši u obzir da Bregovci zadnjih šest kola ne znaju za bod, moguće je da će dečki iz Novog Virja ostvariti potrebne bodove i tako si olakšati borbu za o(p)stanak, odnosno dodatno zakomplicirati stvari Bregovcima.

U lošoj poziciji je i posljednji Čvrstec koji će ove nedjelje na svom terenu dočekati Gošk. Čvrstec je nanizao čak devet poraza, a ako u nedjelju i pobijedi to mu neće omogućiti bijeg sa začelja, no može mu osigurati važne bodove za nastavak.

Spomenimo da će u nedjelju snage još odmjeriti Hrvatski bojovnik i Viktorija te Prekodravac i Gornja Rijeka.


Raspored igranja 20. kola Druge županijske nogometne lige:

22.04.2023 17:00 Sokolovac NK Sokol – NK Mičetinac
23.04.2023 17:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Viktorija
23.04.2023 17:00 Herešin NK Omladinac – NK Rudar (G)
23.04.2023 17:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Gošk
23.04.2023 17:00 Torčec NK Podravec – NK Prugovac
23.04.2023 17:00 Ždala NK Prekodravac – NK Gornja Rijeka
23.04.2023 17:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Graničar (NV)

Tablica Druge županijske nogometne lige:

zatvori