Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Derbi začelja u Sigecu, Panonija u Koprivničkom Ivancu, Osvit protiv Bratstva na Uskrs

Ovog vikenda diljem županije igra se 18. te ujedno i uskrsno kolo Prve županijske nogometne lige.

Gotovo svi susreti igraju se u subotu u 16 sati, a đurđevačkom Graničaru dolazi Lipa. Picoki su i dalje sjajni te su prošlog vikenda nastavili pozitivan niz pobijedivši u derbiju Tomislav iz Drnja zbog čega su sada i bodovno izjednačeni s Drnjančanima. Ipak, u srijedu su u Županijskom nogometnom kupu izgubili od Borca, a s obzirom na ishod utakmice teško je da će nešto uspjeti preokrenuti u uzvratnom susretu. Lipa s druge pak strane ovog proljeća ne zna za pobjedu, u prošlom je kolu stradala i od Miklinovca, a vidjet ćemo može li u subotu pokušati iznenaditi.

U Starigradu će se susresti istoimeni domaćin i Kalinovac. Nogometaši Starigrada trenutno igraju toplo-hladno pa su tako tijekom proljeća izgubili od Močila i Tomislav Radnika, ali su i iznenadili Panoniju sada već povijesnom pobjedom. Subotnji susret bit će tako prilika za iskupljenje i nove pune bodove, no nešto će se pitati i goste koji su također slavili protiv Panonije, ali i Tomislav Radnika. Proteklog vikenda su pak izgubili od posljednje sigečke Mladosti.

Baš će u Sigecu snage odmjeriti Mladost i Miklinovec i bit će to derbi začelja s obzirom na to da je Miklinovec pretposljednji. Ove dvije momčadi na tablici dijele svega dva boda zbog čega je jasno kako će i domaćini i gosti morati igrati pod imperativom pobjede kako bi “pobjegli” s dna.

U Koprivničkom Ivancu gledat ćemo sraz Sloge i Panonije. Nogometaši Sloge u prošlom su kolu u općinskom derbiju izgubili od favoriziranog Bratstva, dok je Panonija napokon uspjela upisati prve proljetne bodove pobijedivši Dravu iz Novigrada Podravskog. Subotnja utakmica prilika joj je za nove bodove s obzirom na to da je u ulozi favorita, no Peterančani su već znali neugodno iznenaditi.

Preostala subotnja utakmica igra se u Novigradu Podravskom gdje će zaigrati Drava i Tomislav Radnik koji stiže nakon uvjerljive pobjede protiv Starigrada, ali i teškog poraza od Kalinovca. Nogometaši Drave s druge pak strane tijekom proljeća nisu uspjeli ostvariti niti bod, a u srijedu su izgubili i u Kupu.

Preostale dvije utakmice kola igraju se na Uskrs pa ćemo tako u Đelekovcu u već dobro znanom prijepodnevnom terminu gledati utakmicu Osvita i Bratstva. Bratstvo sigurno predvodi ligu sa čak devet bodova prednosti nad drugoplasiranom ekipom i u odličnoj je formi, u Kupu je uspjelo iznenaditi i Križevčane, a iako će nedjeljni susret s Osvitom biti težak, vjerujemo kako se Kunovčani nadaju novim bodovima. Đelekovčanima bi pobjeda također dobro došla s obzirom na tri nanizana poraza, no neće im biti lako.

Šlag na uskršnjoj torti bit će utakmica Tomislava i Močila koja se u 16 sati igra u Drnju. Sjajni Drnjančani u samom su vrhu tablice te su im trenutno glavni rivali već spomenuti Picoki zbog čega je svaka pobjeda važna kako bi održali korak, odnosno nastavili borbu za vrh. I Močilani su motivirani, posebno ako uzmemo u obzir da su u prošlom kolu uspjeli pobijediti Osvit.


Raspored igranja 18. kola Prve županijske nogometne lige:

08.04.2023 16:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Lipa
08.04.2023 16:00 Starigrad NK Starigrad – NK Kalinovac
08.04.2023 16:00 Sigetec NK Mladost – NK Miklinovec
08.04.2023 16:00 Koprivnički Ivanec NK Sloga – NK Panonija
08.04.2023 16:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Tomislav Radnik
09.04.2023 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Bratstvo
09.04.2023 16:00 Drnje NK Tomislav – NK Močile

Tablica Prve županijske nogometne lige:

zatvori