Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Derbi Bratstva i Tomislava, važan susret Starigrada i sigečke Mladosti, Žuta podmornica u Đurđevcu

Ovog vikenda na županijskim nogometnim travnjacima igra se 19. kolo Prve županijske nogometne lige.

U subotu u 16 sati gledat ćemo dva susreta, i to u Kalinovcu i Đurđevcu, a istoimenom domaćinu u Kalinovac pristiže Drava iz Novigrada Podravskog. Kalinovac u zadnja dva kola nije briljirao s obzirom na to da je prvo izgubio od posljednje sigečke Mladosti, dok je u prošlom kolu remizirao sa Starigradom. Novigradska Drava je pak u još goroj poziciji – trenutno je pretposljednja te ovog proljeća nije upisala niti jednu pobjedu, a upravo je to vjerojatno i razlog zašto je trener Drave nakon poraza proteklog vikenda napustio klupu.

U gradu Picoka favorizirani Graničar zaigrat će protiv Miklinovca. Graničar nastavlja pokazivati odlične igre, to potvrđuje i vrlo dobrim rezultatima, kao i drugim mjestom na tablici s 35 bodova. S druge strane, Miklinovčani su u proljetni dio prvenstva ušli na začelju lige, dok su se nakon nekoliko kola uspjeli “dočepati” trenutno 11. mjesta s 20 bodova. Zanimljivo, 12. Starigrad i 13. Drava broje isto toliko bodova, dok ih posljednja Mladost iz Sigeca ima 15. U svakom slučaju Graničar je u subotnjoj utakmici favorit, a vidjet ćemo može li Žuta podmornica pokušati iznenaditi.

Svi ostali susreti igraju se u nedjelju, a prvi je na rasporedu u 11 sati kada lideru prvenstva Bratstvu dolazi drnjanski Tomislav. Utakmica će se igrati u Koprivničkom Ivancu. Što reći o Bratstvu? Nakon zadnjeg kola ligu predvodi s čak 10 bodova prednosti nad drugim Graničarom, a svakom novom pobjedom sve je sigurnije kako će vrlo vjerojatno opet potvrditi uspjeh ostvaren prošle sezone. No, trećeplasirani nogometaši Tomislava imat će motiva da u nedjelju sruše slogu Bratstva; teško im je u prošlom kolu pao poraz od Močila koji se dogodio na domaćem terenu pred mnogobrojnom publikom. Iako su bili favoriti, na terenu to nisu uspjeli pokazati, a za vjerovati je da će utakmica s Bratstvom biti izuzetno teška. Ipak, Drnjančani bi u nedjelju mogli isprati gorak okus poraza, no tek treba vidjeti kakav će biti ishod ove utakmice.

Preostale četiri utakmice igraju se u 16 sati. U Starigradu ćemo tako gledati susret momčadi s dna tablica, a već smo napisali u kojem su položaju istoimeni domaćin i Mladost iz Sigeca. Bodovi će u ovom susretu biti izuzetno važni za obje ekipe, no potencijalni poraz bi Sigečanima mogao teže pasti s obzirom na to da im ni pobjeda ne bi bila dovoljna za bijeg s dna tablice, no svakako bi im barem malo olakšala nepovoljnu situaciju.

Još će se jedna utakmica u nedjelju igrati u Koprivničkom Ivancu – snage će odmjeriti domaća Sloga i Tomislav Radnik. Sloga nije predaleko od četvorke sa začelja s obzirom na to da broji 21 bod, dok je Tomislav Radnik peti s 16 bodova, a u posljednja dva kola pobijedio je Starigrad i Dravu. Sloga je, s druge strane, prošlog vikenda pobijedila Panoniju i time pokazala kako može parirati protivnicima, ili oni možda ne mogu pokazati dovoljno.

Kad smo već kod Panonije, njoj u Peteranec dolazi Osvit. Govorimo o susretu momčadi koje ovog proljeća muku muče s rezultatima i vrijeme im je da se saberu i na terenima počnu pokazivati ono na što smo od njih tijekom aktualne sezone i navikli. Osvit je pritom zadnja četiri kola bez bodova, dok je Panonija slavila u pretposljednjem kolu, no prije i nakon toga ništa, barem kad je riječ o proljeću.

Preostala utakmica kola igra se u Močilama, zaigrat će se istoimena ekipa i Lipa. Močile su u posljednja dva kola ostvarile dvije važne pobjede, a sigurno se nadaju i trećoj u nizu. S druge strane, nogometaši Lipe tijekom proljeća pritom još nisu pobijedili, ostvarili su jedino remi s Mladosti, a mogu li kraj rezultatske krize dočekati u nedjelju tek treba vidjeti.


Raspored igranja 19. kola Prve županijske nogometne lige:

15.04.2023 16:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Drava (NP)
15.04.2023 16:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Miklinovec
16.04.2023 11:00 Koprivnički Ivanec NK Bratstvo – NK Tomislav
16.04.2023 16:00 Starigrad NK Starigrad – NK Mladost Sigetec
16.04.2023 16:00 Koprivnički Ivanec NK Sloga – NK Tomislav Radnik
16.04.2023 16:00 Peteranec NK Panonija – NK Osvit
16.04.2023 16:00 Koprivnica NK Močile – NK Lipa

Tablica Prve županijske nogometne lige:

zatvori