Četvrtak, 2. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Bratstvo na korak do naslova, susret Drave i Mladosti, Panonija protiv Lipe, Picoki stižu u Močile

Ovog vikenda igraju se utakmice 21. kola Prve županijske nogometne lige.

Svega jedna utakmica igra se u subotu u 17 sati pa ćemo tako u Kalinovcu gledati susret istoimenog domaćina i Osvita. Osvit stiže u ulozi favorita, a u zadnja dva kola se “probudio” te upisao dvije pobjede. Doduše, prošlog vikenda dobro ga je namučio Tomislav Radnik, a onda je u zadnjim minutama susreta zabio dva pogotka i tako preokrenuo rezultat. Kalinovac je, s druge strane, u prošlom kolu izgubio od Sloge.

Kolo se nastavlja u nedjelju u 11 sati u Kunovcu, sastaju se Bratstvo i Miklinovec. Bratstvo je i dalje uvjerljivo te ga do matematičkog osvajanja naslova prvaka dijeli svega nekoliko bodova, a za očekivati je da neće imati previše problema protiv pretposljednjeg Miklinovca. Spomenimo da će ova utakmica Bratstva ujedno biti i druga ovog tjedna – u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Županijskog nogometnog kupa izgubilo je od Radnika iz Križevaca te tako ispalo iz daljnjeg natjecanja; gosti su jednostavno bili prejaki. No, kako god bilo, Bratstvu sada preostaje da ostane fokusirano još nekoliko kola te uvjerljivo ponovi prošlosezonski uspjeh. Fešta je, ne sumnjamo, zagarantirana. Podsjetimo i da su Miklinovčani u prošlom kolu igrali gradski derbi protiv Močila te su izgubili, a od zadnje Mladosti dijele ih četiri boda zbog čega opuštanja ne smije biti.

>> FOTO [ŽUPANIJSKI KUP] Križevčani uvjerljivom igrom u Kunovcu osigurali polufinale

Sve ostale utakmice igraju se u nedjelju u 17 sati, a već spomenuta Sloga dolazi u Starigrad. Starigrad je pritom 10. na tablici te je proteklog vikenda upisao remi protiv Drave iz Novigrada Podravskog. Bodovi će dobro doći i jednoj i drugoj momčadi – što zbog očuvanja mjesta na tablici, a što zbog popravljanja pozitivnog učinka i ohrabrenja.

Spomenuli smo novigradsku Dravu koja će na svom terenu u nedjelju zaigrati sa sigečkom Mladosti. Mogli bismo reći kako je riječ o derbiju začelja s obzirom na to da je Mladost posljednja sa 16 bodova, dok je Drava 12. i broji 21 bod. Između je Miklinovec koji ima 20 bodova zbog čega je jasno kako je situacija na dnu tablice dosta gusta. Sigečanima bi pobjeda u ovom susretu itekako značila jer će svaki novi kiks u nadolazećim kolima samo još više zakomplicirati borbu za opstanak u ligi. No, Sigečani su prošlog vikenda dokazali da se mogu “potući” s jačima remiziravši s favoriziranim Graničarom iz Đurđevca. U dobrom položaju nije ni Drava koja za pobjedu ne zna sedam kola, dok je prošlog vikenda ostvarila već spomenuti remi. Dakle, napeto će biti u nedjelju u Novigradu Podravskom.

Sveti Ivan Žabno bit će mjesto susreta domaćeg Tomislav Radnika i gostujućeg Tomislava iz Drnja. Drnjančani su zadnjih nekoliko vikenda upali u malu rezultatsku krizu, no prošlo kolo pobijedili su Panoniju te je kriza time, nadamo se, završila. To mogu dokazati i na nedjeljnom gostovanju protiv protivnika koji su sedmi.

Zanimljivo će biti i u Peterancu gdje će snage odmjeriti Panonija i Lipa. Ne pokazuje Panonija prebajne nogometne poteze ovog proljeća, a to potvrđuju i rezultati, odnosno tek jedna pobjeda tijekom proljetnog dijela sezone. U praktički istoj poziciji je i Lipa koja je upisala samo jedan remi, a svi ostali susreti završili su (bolnim) porazima. Ova utakmica bit će prilika da obje momčadi pokažu što mogu, ili što su dosad mogli pokazati, a nažalost baš i nisu.

Preostala utakmica kola igra se u Močilama gdje istoimenom domaćinu pristiže Graničar iz Đurđevca. Obje ekipe u odličnoj su formi, Močilani su u zadnja četiri kola upisali isto toliko pobjeda, dok Picoki nisu izgubili u zadnjih 10 kola. Trn u oku je jedino spomenuti remi s Mladosti, no već smo nekoliko puta u najavama naveli da je lopta okrugla, a da su iznenađenja uvijek moguća zbog čega bi i utakmica u Močilama mogla biti napeta.


Raspored igranja 21. kola Prve županijske nogometne lige:

29.04.2023 17:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Osvit
30.04.2023 11:00 Kunovec NK Bratstvo – NK Miklinovec
30.04.2023 17:00 Starigrad NK Starigrad – NK Sloga
30.04.2023 17:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Mladost Sigetec
30.04.2023 17:00 Sveti Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Tomislav
30.04.2023 17:00 Peteranec NK Panonija – NK Lipa
30.04.2023 17:00 Koprivnica NK Močile – NK Graničar (Đ)

Tablica Prve županijske nogometne lige:

zatvori