Ponedjeljak, 15. travnja 2024.

Velimir Zajec u Koprivnici predstavlja svoju biografiju: Podravina je uvijek disala plavo, ne sumnjam da će i ovaj put

Velimir Zajec nastupit će danas u 19 sati u Koprivnici. Ipak, neće to biti na nekom nogometnom terenu već će u Galeriji Mijo Kovačić predstaviti svoju veliku biografiju koja je lani izašla iz tiska.

– Još od prošlogodišnje velike promocije knjige stalno dobivam pozive mnogih Dinamovaca i zaljubljenika u sport diljem Zagreba i Hrvatske, a takve pozive mi je uvijek teško odbiti. Koprivnica je uvijek disala plavo i uopće ne sumnjam da će tako biti i ovom prilikom. Veselim se druženju i razgovoru s Podravcima – poručio je Velimir Zajec uoči promocije.

Autor njegove knjige nekadašnji je novinar i reporter Sanjin Španović koji je posebno vezan uz Koprivnicu.

– Majka je iz Koprivnice, tako da sam mnoga ljeta i školske praznike provodio u Koprivnici. Volim taj grad i veselim se današnjoj – dodao je Španović.

Spomenimo da je knjiga “Zeko – biografija Velimira Zajeca” puštena prije godinu dana u prodaju, a na 480 stranica kroz razgovore s 96 sugovornika i više od 100 arhivskih članaka, autor knjige Sanjin Španović ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao kapetana Dinama, već i onu kao igrača Panathinaikosa, te trenera i direktora ova dva kluba i otkrio brojne nepoznate detalje povezane i s brojnim hrvatskim i grčkim nogometnim legendama.
Također, u knjizi se nalazi i više od 150 fotografija od kojih brojne nisu nikad dosad viđene u javnosti.

Dodajmo da je ulaz na promociju slobodan, a nakon razgovora o knjizi i svojoj karijeri, Zajec će i potpisivati svoju biografiju koja će se moći kupiti na samoj promociji po promotivnim cijenama.

Ustupio Sanjin Španović.
zatvori