Subota, 27. travnja 2024.

Vatrogasna zajednica grada Koprivnice dobila novog zapovjednika

Željko Cvrtila novi je zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice.

Priopćili su to jutros iz gradske zajednice i objasnili da se prema Zakonu o vatrogastvu s prijedlogom kandidata VZG-a složio županijski vatrogasni zapovjednik te je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić donio odluku o imenovanju. Mandat Cvrtili pritom traje pet godina.

– Zapovjednik VZG-a tako će koordinirati rad svih 11 gradskih dobrovoljnih vatrogasnih društava u domeni operativnog vatrogastva koje se odnosi na intervencije, opremu, vježbe i druge aktivnosti usavršavanja vatrogasaca kako bi se podigla spremnost i brzina odgovora na situacije u kojima je potreban angažman vatrogasnih snaga – objasnili su u zajednici.

Podsjetimo, Željko Cvrtila profesionalni je vatrogasac u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Koprivnice od 1999. godine gdje je radio na poslovima vatrogasca i zamjenika voditelja smjene, a od 2015. godine je voditelj smjene. Dobrovoljni vatrogasac je od 1984. u DVD-u Jagnjedovec gdje je bio i zapovjednik, a od 1999. godine u DVD-u Starigrad bio je zapovjednik u dva mandata, a sada je predsjednik u trećem mandatu. U gradskoj Vatrogasnoj zajednici dva puta je izabran za zamjenika predsjednika.

– Po struci je vatrogasni tehničar sa zvanjem vatrogasnog časnika prve klase te je prošao brojna stručna usavršavanja iz područja vatrogastva, zaštite i spašavanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Svojim iskustvom i znanjem uz glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske i predsjednika zajednice Slavka Tucakovića vodit će koprivničku zajednicu u dijelu operative – zaključili su.

>> FOTO: VZG KOPRIVNICA Dosadašnje vodstvo podnijelo ostavku, novi predsjednik je Slavko Tucaković

Spomenimo da je krajem prošle godine ondašnje vodstvo zajednice podnijelo ostavku, Tucaković je tada i izabran za novog predsjednika, dok je do imenovanja novog zapovjednika vršitelj dužnosti bio Darko Lončarek, inače zapovjednik DVD-a Reka.

zatvori