Subota, 27. travnja 2024.

USVOJENA ŽALBA ‘Pao’ s više od 1,4 kilograma amfetamina i 11,5 kilograma duhana, u zatvor će na 15 mjeseci

Muškarac kojemu je u listopadu 2021. godine kraj Koprivnice pronađeno više od 1,4 kilograma amfetamina i 11,5 kilograma duhana osuđen je na kaznu zavora od 15 mjeseci.

Odlučeno je to nakon što je Županijski sud u Splitu usvojio žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i preinačio odluku o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda u Koprivnici. U priopćenju je navedeno i da je navedeni 28-godišnjak amfetamin držao u svom vozilu radi daljnje prodaje, dok mu je sitno rezani duhan čiji je promet ograničen pronađen u kući.

– Općinski sud u Koprivnici osudio je okrivljenika djelomičnom uvjetnom osudom s jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od 14 mjeseci, od čega sedam mjeseci bezuvjetno, a sedam mjeseci uvjetno uz rok kušnje od tri godine – naglašeno je u priopćenju.

Spomenutim prihvaćanjem žalbe državnog odvjetništva muškarac je sada osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 mjeseci, i to bez djelomične uvjetne osude. Utvrđeno je i da je prvostupanjski sud neosnovano izrekao okrivljeniku preblagu kaznu s obzirom na utvrđene činjenice.

zatvori