Nedjelja, 28. travnja 2024.

Studio Mala Yoga i koprivničko-križevačka Ženska inicijativa HNS-a ženama povodom Međunarodnog dana žena darovali ogledni sat joge

“Jogom do ženskog zdravlja” bio je lajt-motiv oglednog sata joge koji je u organizaciji Ženske inicijative HNS-a Koprivničko-križevačke županije i Studija Mala Yoga osmišljen, a potom i održan ovaj vikend povodom Međunarodnog dana žena.

– Željeli smo osmisliti nešto drugačije, kvalitetnije i sadržajnije od pukog i sveprisutnog poklanjanja cvijeća. Drago nam je što su naše prijateljice i kolegice to prihvatile i odazvale se našem pozivu. Ovaj ogledni sat joge tek je početak – imamo mi još zanimljivih ideja – kazala je Tajana Perošić, zamjenica predsjednice koprivničko-križevačke Ženske inicijative i idejna začetnica od koje je sve počelo.

Joga otpušta stres, smanjuje bol, poboljšava disanje i fleksibilnost, jača snagu, uravnotežuje tjelesnu težinu, pospješuje cirkulaciju i snaži krvožilni sustav, poboljšava držanje cijelog tijela i čini nas sretnijima – sve navedeno je dovoljan razlog da postane dijelom naše svakodnevice.

– Užurbanost s jedne strane te sjedilački način života i rada te stres kojem smo izloženi uzimaju danak, i to je neminovno. Joga je bila dar svim dragim ženama u našim životima kojima smo okružene – tko zna, možda baš to bude nečija prekretnica i novi početak – naglasila je Andreja Horvat Friščić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Koprivničko-križevačke županije, dodavši pritom kako je pomicanje granica postalo zajednički nazivnik svih akcija i događanja iza kojih žene u HNS-u stoje, na što su izuzetno ponosne.

zatvori