Petak, 26. travnja 2024.

Slaven Belupo izgubio od Lokomotive

Nogometaši Slaven Belupa danas su u sklopu 25. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige gostovali u Zagrebu kod Lokomotive.

U koprivničkom prvoligašu govore da je domaćin slavio rezultatom 1:0.

Trener Zoran Zekić nije mogao računati na kartoniranog Manaja i ozlijeđenog Hoxhu, a od prve minute, u odnosu na susret s Goricom, startali su Jambor i Mudražija.

– U prvom poluvremenu današnje utakmice nismo vidjeli golove. Lokomotiva je zaprijetila jednom preko Goričana koji je bio neprecizan glavom. S druge strane, Mioč i Crnac su pokušavali iz daljine, a mladi napadač Slavena imao je i najveću priliku u prvih 45 minuta. Izveli su naši nogometaši akciju iz kornera, Crnac je ostao sam na pet metara, ali nije uspio dobro zahvatiti loptu, iako je bio neometan – ističu u klubu.

Domaćin je poveo u 47. minuti kada se u akciji lopta nespretno odbila od Solde. Pokušao je odgovoriti Mudražija u 63. minuti, no njegov atraktivan pokušaj petom nakon centaršuta Marine obranio je Čavlina. Lokomotiva je mogla povećati vodstvo preko Goričana i Stojkovića. Čović je spasio mrežu Koprivničanaca.

U idućem kolu Slaven Belupo gostuje na Poljudu kod Hajduka. Utakmica će se igrati u subotu s početkom u 18:10.


11.3.2023. – 25. kolo SuperSport HNL

Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš, Koprivnica

NK Lokomotiva – NK Slaven Belupo 1:0 (0:0)

NK LOKOMOTIVA: Čavlina – Cipetić, Mersinaj, Kalaica, Miličević – Bubanja, Marić – Kačavenda (od 66. Kulenović), Stojković (od 78. Vasilj), Goričan (od 89. Vranjković) – Aliyu. Trener: Silvio Čabraja.

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Bosec, Božić, Kocijan (od 89. Vlašić), Soldo, Talys (od 86. Martinaga)– Mioč (od 64. Hlevnjak), Jambor (od 64. Krstanović), Marina (od 86. Bašić) – Mudražija, Crnac. Trener: Zoran Zekić.

Suci: Ivan Bebek, Hrvoje Radić, Željko Bučar, Dario Kulušić

VAR: Marin Vidulin, AVAR: Jerko Crnčić

Strijelci: 1:0 Aliyu

Žuti karton: Miličević 44′ (Lokomotiva); Bosec 66′, Božić 84′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Lokomotiva); (Slaven Belupo)

zatvori