Petak, 26. travnja 2024.

Predsjednica Podravca Ana Rumek: Malo smo selo i to treba cijeniti, pričamo o prvom mjestu, ali klub treba opstati prvenstveno zbog mladih

Nogometaši Podravca iz Torčeca u proljetni dio sezone Druge županijske nogometne lige ulaze s novim vodstvom, ali i novim trenerom.

Naime, krajem siječnja klub je održao godišnju skupštinu na kojoj je odlučeno kako će  nova predsjednica kluba biti Ana Rumek, funkciju tajnice obnašat će Barbara Šomoci, dok je za članicu nadzornog odbora kluba izabrana Valentina Matijašić. Kada je pak riječ o promjeni trenera, dosadašnji trener Dejan Šomoci ostaje u klubu, no trećeplasirani Podravec je sredinom siječnja za novog trenera angažirao legendu nogometnih travnjaka Ranka Celiščaka, svima znanog kao Cveleta.

Podsjetimo, nastavak prvenstva u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi počinje 11., odnosno 12. ožujka, a Torčanci se za novih 13 susreta pripremaju što nam je potvrdila i sama predsjednica, ali trener. Cvele je prije svega istaknuo kako je došao u klub koji je pun pozitivne energije zbog čega s voljom i veseljem dolazi na treninge, a mišljenja je i da na raspolaganju ima izuzetno kvalitetnu ekipu.

– Za prvo kolo koje igramo u gostima protiv Hrvatskog bojovnika će nam hendikep biti izostanak tri standardna igrača – Mikšića, Kovača i Millera. Respektiramo protivnike maksimalno, poznajem i trenera i igrače pa idemo s velikim oprezom – naglasio je Cvele netom prije početka jednog od treninga koji je odradio s ekipom.

Snimio Tomislav Matijašić.

Kada je pak riječ o njegovim ambicijama, jedno je jasno – Cveletova želja je prelazak u viši rang natjecanja.

– Ambicije su takve da na kraju sezone želimo zauzeti prvo mjesto, tako ulazimo u prvenstvo. Cilj nam je ostvariti svih 13 pobjeda u nadolazećim susretima i postati županijski prvoligaši – poručio nam je Cvele.

Po pitanju općih ambicija, ciljeva kluba i klupske uprave, najvažniji potez u Torčecu je razvoj organizacije i zajedništva, spomenula je predsjednica Rumek.

– Problem je kada dečki nisu iz istog mjesta ili okolice, onda je teško postići zajedništvo, to se jedino može postići tako da ljudi iz uprave stvari odrade kako treba, možda ponekad ostanu s igračima i nakon utakmice; u tom smjeru trebamo ići. Trebamo ih poticati, ali i ponekad reći stvari koje se svima ne sviđaju – naglasila je Rumek.

O Cveletu pak ima samo riječi hvale rekavši kako je riječ o treneru koji je veliko ime nogometa, a odavno ima i autoritet.

– Svi znamo da ima svoj način rada, za sebe veli da je u godinama, no zna stvari. Objasnit ću još dečkima da odnos prema njemu treba biti onakav kakav bi trebao biti od igrača prema treneru, jer svlačionica je trenerova kancelarija, a ono što on kaže i što se dogovori, tako treba i biti – rekla nam je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Po pitanju treninga i pripremnih utakmica za nadolazeće ligaške susrete, Rumek je mišljenja da je angažman mogao biti bolji, barem oko onog dijela na koji ne mogu utjecati vremenske (ne)prilike.

– Ne možemo reći da smo zadovoljni pripremnim utakmica, imali smo ih u planu puno više. Jednu utakmicu nismo mogli odigrati zbog poledice i smrznutog terena pa smo odgodili zbog mogućih ozljeda, dogovorili smo još jedan susret pa je opet pao snijeg, a treneri su se stoga dogovorili da odgode. Još igramo jednu prijateljsku utakmicu s Panonijom i ona će biti zadnja prije prvog kola – otkrila nam je.

I po pitanju treninga situacija bi mogla biti bolja, nastavila je Rumek naglasivši da s trenerom potiče igrače jer, poručila je, treninzi nisu izmišljeni bezveze, već imaju svoju svrhu. Na kraju krajeva, klupske igrače smatra odraslima i odgovornima zbog čega njihov angažman na treninzima ne bi trebao patiti.

Posebnu draž igri, klubu i Torčecu trebali bi pak dati mali zaljubljenici u nogomet.

– Imali smo četiri igrača iz Zagreba, no sada imamo dva. Danas se nogomet svodi na to da moraš dovesti nekog izvana, no ja bih se više usredotočila na to da u Torčecu imamo jako puno 11-godišnjaka i 12-godišnjaka koji dolaze na treninge i trener ih je prihvatio. U dogledno vrijeme ćemo biti selo koje je malo, ali će imati toliko dječaka koji će moći činiti cijelu momčad. To je veliko bogatstvo i radi toga klub treba opstati. Malo smo selo i trebamo to cijeniti, pričamo o prvom mjestu i svemu, ali prvenstveno klub treba opstati zbog mlađih generacija – objasnila je Rumek.

Naravno, želja svih klubova u ligi je da budu prvi i da uđu u viši rang, dodala je.

– Normalno da su nam trn u oku Prugovac i Rudar iz Glogovca, za njih se stvarno moramo pripremiti i igrati sa žarom. U položaju smo da prva dva kola odlazimo na gostovanja, bilo bi super da pobijedimo jer svaka pobjeda ekipi daje elan i poticaj. Dalje ćemo vidjeti, onda nam na domaći teren dolazi Herešin, već će biti i toplije vrijeme pa i to sigurno ima svoj utjecaj. Svi zajedno težimo tome da budemo čim bolji – istaknula je.

Spomenimo i da Podravec u proljetni dio sezone ulazi s 28 osvojenih bodova, dva manje od drugog Rudara i devet manje od prvoplasiranog Prugovca. Uz to, nogometaši Podravca posljednjih šest kola odigrali su bez poraza – slavili su u pet utakmica, dok su u zadnjem jesenskom kolu upisali remi i to protiv Prekodravca.

– Šteta što je ispao remi protiv Prekodravca, trebali smo pobijediti. Ali dobro, remi je remi, bod je bod. Sve se to postiže zajedništvom – zaključila je Rumek.

Snimio Tomislav Matijašić.
zatvori