Nedjelja, 28. travnja 2024.

POTPISAN UGOVOR Kloštar Podravski osigurao sredstva za izgradnju dodatnih vrtićkih kapaciteta za 40 djece

Načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović potpisao je ugovor o izgradnji Dječjeg vrtića Kloštar Podravski i to za dvije jedinice za vrtićku dob.

– Općina Kloštar Podravski nalazi se u ruralnom području koje prema indeksu razvijenosti od 94,18 spada u drugu skupinu jedinica lokalne samouprave, međutim rani i predškolski odgoj jedan je od prioritetnih ciljeva u koji se konstantno ulažu sredstva te raznim načinima pokušavaju osigurati prijeko potrebni dodatni materijalni i infrastrukturni kapaciteti. Slijedom navedenog vidljiva je jasna potreba za izgradnjom novog objekta i osiguravanjem novih dodatnih mjesta za usluge predškolskog odgoja i obrazovanja – poručuju iz Općine.

Napominju da će se tako ovim projektom omogućiti pružanje usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za dvije skupine vrtićke dobi – osigurava se adekvatan prostor za smještaj djece ne bi li se zadovoljile potrebe lokalnog stanovništva koje su sada znatno veće od kapaciteta koji su trenutno na raspolaganju, a samim time ostvaruje se cilj projekta koji je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

– Ciljne skupine ovog projekta su djeca u dobi od tri do sedam godina života s područja Kloštra Podravskog koji čine četiri naselja Kozarevac, Prugovac, Budančevica i općinsko središte Kloštar Podravski. Glavne projektne aktivnosti koje će se provoditi kroz realizaciju projekta su izgradnja i opremanje, promidžba i vidljivost te aktivnost upravljanja projektom i administracija. Provedba aktivnosti trajat će 40 mjeseci gdje je vrijeme za realizaciju zadano aktivnostima koje su isplanirane hodogramom – objašnjavaju u Općini.

Dodaju da Općina Kloštar Podravski svojim proračunskim sredstvima nije u mogućnosti osigurati sredstva za provedbu projektnog prijedloga pa su bila nužna bespovratna sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti kako bi se projektni prijedlog realizirao i kako bi za dodatnih minimalno 40 djece bila osigurana usluga ranog i predškolskog odgoja.

Spomenimo da je vrijednost projekta 363.129 eura.

zatvori