Petak, 17. svibnja 2024.

Policija pijanom recidivistu (27) oduzela vozilo pa mu ga sud vratio uz novčanu kaznu i oduzimanje vozačke na još godinu dana

Pijani 27-godišnjak jučer je završio pred prekršajnim sucem Općinskog suda u Koprivnici i to zbog nekoliko prometnih prekršaja.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da je on u ponedjeljak u 9:30 na cesti Kamenica – Peščenik vozio teretni automobil kojem je istekla važnost prometne dozvole, pod utjecajem alkohola od 1,03 promila te za vrijeme dok mu je zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova vozačka dozvola ukinuta.

– Zbog počinjenja prekršaja od vozača je privremeno oduzet automobil koji je vozio te je o tome obaviješten nadležni prekršajni odjel općinskog suda koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom. U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od 3.210 eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije 12 mjeseci – objašnjavaju u policiji i dodaju da mu je sud odlučio vratiti oduzeto vozilo.

zatvori